Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Fler nya utrikeslinjer från Sverige - men det finns orosmoln

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 28 december 2017
Bristol och Bilbao, två helt nya linjer från Sverige. Norwegian som startar linjen till Bilbao i maj nästa år ser dock med oro på vad den svenska flygskatten kan ge för effekter.

BMI på KSD
BMI

Arlanda och Landvetter har nått rekordnoteringar när det gäller antalet nya flyglinjer under året. Just nu pågår sammanställningen av vilka destinationer som är nya på de två flygplatsernas linjekartor. Det hindrar inte att det tillkommit ytterligare två rutter i dagarna runt jul. Först ut var brittiska BMI Regional som lanserar en andra direktlinje mellan Landvetter och Storbritannien. Sedan tidigare flyger man till Birmingham och ny destination blir Bristol med trafikstart i slutet av januari. Det är första gången som Göteborg får en direktförbindelse till den engelska staden.

– Vi är väldigt glada att året hittills visat en stark tillväxt och att vi även kan inleda det nya året med ytterligare en direktlinje, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Det blir inledningsvis två rotationer i veckan, tisdagar och fredagar och trafiken flygs med en Embraer 145 med 49 stolar ombord. Bristol är BMI’s största bas i Storbritannien vilket ger möjlighet att enkelt koppla underhållsverksamheten där till de flygplan som trafikerar Sverige. BMI flyger bland annat också trafiken mellan Karlstad/Jönköping och Frankfurt.

Senare i vår, den 2 maj, börjar Norwegian flyga på Bilbao i norra Spanien. Det blir Norwegians nionde spanska destination från Arlanda, vid sidan av Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca. Även där blir det två avgångar i veckan, onsdagar och lördagar med en B737-800. Bilbao tillhör ett av de områden i Spanien som inte är bortskämt med direkta linjer från Sverige. Senaste gången som Arlanda hade trafik direkt till staden var när SAS lågprisäventyr Snowflake gjorde ett försök. Norwegian väljer dock att satsa på destinationen trots en viss oro inför framtiden.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ännu en destination i Spanien direkt från Stockholm. Vi ser samtidigt stora utmaningar i Sverige framöver på grund av flygskatten som införs nästa år, vilket gör Sverige och Arlanda mindre attraktivt för nya linjer, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hm
Skrivet av Gh, 2017-12-30 12:56:30
Men Östen är inte syftet med skatten miljön och att få ner flygandet? Du snackar som en sosse där man vill ha in mer skattepengar för att täcka undetskottet (till ja ni vet vad) har inget med miljön att göra :(
Anmäl inlägget
Har man inte råd
Skrivet av Östen, 2017-12-29 13:29:20
Flygskatten kommer inte påverka resandet. Har man inte råd att flyga ska man inte flyga. Varför ska flyget vara undantaget skatt när bil och tågtrafik beskattas
Anmäl inlägget
Skatten är BRA!
Skrivet av Ola, 2017-12-28 22:25:15
Flyget skall inte vara skattefritt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev