Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS-leverantör vinstvarnar

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 5 april 2018
Flybe är en av SAS underleverantörer och har drabbats av ekonomiska problem. Det är den hårda vintern i Storbritannien som tvingat fram närmare ettusen inställda flygningar.

Brittiska Flybe är ett av de största regionala flygbolagen i Europa, därtill också en av SAS underleverantörer och flyger sedan 2015 ATR72-maskiner på det regionala linjenätet i främst de nordiska länderna. 

På hemmamarknaden i Storbritannien är man det största inrikesflygbolaget och sammantaget finns ett 80-tal destinationer på de brittiska öarna och ute i Europa. Det är den brittiska trafiken som nu ligger bakom den vinstvarning som flygbolaget varslat om och som framför allt beror på den bistra vintern. Flygbolaget har brutet räkenskapsår och det fjärde kvartalet i bokslutet avslutades i mars, ett kvartal där man var tvungen att ställa in 994 flygningar. Det kan jämföras med 372 inställda flygningar samma kvartal förra året. Den besvärliga trafiksituationen i februari och mars med inställda flyg och de kostnader för passagerarna som de medförde, skapade en förlust på 4 miljoner pund och bröt den uppåtgående trend som flygbolaget haft under slutet av förra året. I och med att den kom så sent blir den också direkt synlig i årsresultatet.

Flybe har sedan tidigare en skuld på cirka 20 miljoner pund, cirka en kvarts miljard, som ligger kvar efter den ambitiösa expansion som tidigare genomförts. Ledningen för Flybe arbetar nu på att krympa den samlade flygplansflottan till 79 flygplan och samtidigt försöka höja kabinfaktorn och därmed lönsamheten.

Den sviktande ekonomin påverkar i nuläget inte samarbetet med SAS.

Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SAS väljer
Skrivet av Yu, 2018-04-05 21:36:07
Bra underleverantörer!!. De flesta verkar hålla några år sen är det kört.
Anmäl inlägget
Vinstvarnar?
Skrivet av Mårten, 2018-04-05 10:59:00
Verkat mest vara förlust?
Anmäl inlägget
Flyget går bra nu
Skrivet av Sträng, 2018-04-05 10:00:38
Vinstvarningarna talar sitt tydliga språk.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev