Skriv ut  

Ännu ett lågkostnadsbolag vill flyga långt

Notiser, Anders Carlsson, den 2 oktober 2018
Lågpris mellan Boston och London. Men det är lågpris på premiumstolarna som gäller när JetBlue funderar på trafik över Atlanten.

Flygpriserna mellan USA och Europa är ”obscent höga”. Det menar Robin Hayes som är vd för det amerikanska lågkostnadsbolaget JetBlue. Därför funderar han nu som bäst på att starta en första transatlantisk linje, från den egna hubben på Logan Airport i Boston till London. 
Det faktum att även antalet konkurrenter på den transatlantiska marknaden är ”obscent hög” bekymrar inte. Det är nämligen inte de allra lägsta priserna som JetBlue tänker konkurrera med, istället är det låga biljettpriser på premiumstolarna som ska bli vapnet. Det gör att man inte ser Norwegian, Primera och andra som konkurrenter i första hand.
I dagsläget har JetBlue beställningar liggande hos Airbus på 85 A320neo och om en del av dem konverteras till A321LR är allt riggat för att starta trafiken.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Korrekturläs
Skrivet av Eric, 2018-10-02 07:57:25
Ja Primera lär ju inte bli en stor konkurrent då de gick i konkurs inatt, precis som ni skrev i en annan artikel som publicerades före denna!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev