Det finns en tydlig trend bland flygresenärer att lägga lite mer pengar på sin flygresa. Det märks bland annat i att antalet passagerare i premium-kabinerna ökar. För två år sedan introducerade SAS möjlighet att genom en förbeställning uppgradera måltiden för den som reser på de billigaste biljetterna i GO på europanätet. Det blev så populärt, förra året beställdes drygt 120 000 måltider, att systemet nu också införs på långlinjerna.
– Vårt skräddarsydda förbeställningskoncept är en central del i vår strategi att ytterligare stärka vår service ombord, eftersom vi vet att våra resenärer uppskattar personliga upplevelser samt tjänster, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial på SAS.
Resenärerna kan välja mellan fyra menyer. Det nya konceptet, som kallas ”Premium Set Menu” och är en lagad måltid som inkluderar en förrätt i säsong och en dessert, samt möjligheten att välja mellan olika drycker som ingår i den fasta menyn. Bestick och glas har utvecklats exklusivt för SAS i samarbete med framstående skandinaviska formgivare.
Måltiderna beställs antingen i samband med bokningen eller senare, innan avresan och kostar 190 kronor. Vid uppgradering ersätts den måltid som vanligtvis ingår i SAS Go med den valda premium-måltiden. Den andra måltiden som serveras före landning påverkas inte av beställningen.