Skriv ut  

Ryanairs passagerarsiffror steg med 5% i februari

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 mars 2024
Ryanair genomförde drygt 63 000 flygningar under februari månad och såg en ökning av passagerarsiffrorna med 5 % – 11,1 miljoner passagerare att jämföra med 10,6 miljoner samma tid förra året. Samtidigt är Ryanair tvingade att göra nedskärningar i sommarens tidtabeller på grund av Boeings leveransförseningar.

I februari 2024 genomförde Ryanair över 63 000 flygningar, med en imponerande kabinfaktor på 92 %. Man drabbades dock av 800 inställda flygningar på grund av konflikten mellan Israel och Gaza under månaden.
 
Förra veckan sa Ryanair att de förväntar sig mellan 198 miljoner och 200 miljoner passagerare under räkenskapsåret från april, en minskning med fem miljoner från de 205 miljoner som presenterats tidigare. Den sänkta prognosen beror på nedskärningar i sommarschemat på grund av Boeings leveransförseningar.
 
Ryanair skulle ha tagit emot 57 Boeing MAX 8200-plan i slutet av april, men krisen hos Boeing innebär att det bara kommer att leverera 40 flygplan före slutet av juni. Ryanair Group lade förra året en order på 150 MAX 10-flygplan, med optioner på ytterligare 150 flygplan.
 
Som ett resultat av färre flygplan i trafik har Ryanair valt att minska frekvenserna på befintliga tjänster, i stället för att ta bort nya rutter. Framför allt sker nedskärningarna på Dublin, Milano Malpensa, Warszawa Modlin och fyra portugisiska flygplatser som Ryanair valde bort på grund av högre flygplatskostnader.
 
Koncernchefen Michael O'Leary sa att han var "mycket besviken" över de senaste förseningarna, men att Ryanair ska "samarbeta med Boeing för att ta emot försenade flygplansleveranser under augusti och september".
 
– Boeing fortsätter att ha Ryanairs helhjärtade stöd när de arbetar genom dessa tillfälliga utmaningar, och vi är övertygade om att de kommer att lösa sina produktionsförseningar och kvalitetskontrollproblem i både Wichita och Seattle, fortsatte O'Leary.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ryans framgångsrecept.
Skrivet av thomas , 2024-03-10 13:30:46
Samma som Southwest
de håller stenhårt på sina affärsmodeller, det är deras succé.
Anmäl inlägget
Ryanair gör rätt och SAS gör fel
Skrivet av klas, 2024-03-07 20:26:12
@Why. SAS envisas med en förlegad affärsmodell medan Ryanair (och numera även Norwegian) insett att man inte kan tjäna pengar på långlinjer och transfertrafik. Undantag är natutligtvis de stora bolagen som Lufthansa-gruppen, AF/KLM och IAG.
Ryanair är duktiga på att skapa intäkter och undviker långlinjer då dessa inte kan skapa stora intäkter från kringprodukter.
Anmäl inlägget
Ryanair vs SAS
Skrivet av Why?, 2024-03-07 13:25:11
Ryanair presenterar plus när SAS fortsätter på minus, varför, år efter år?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev