Skriv ut  

Kjempeflott för Oslo Gardermoen

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 mars 2024
Februari blev en händelserik månad för Oslo Gardermoen. 3,5 miljoner passagerare passerade genom flygplatsen och inte mindre än tre mindre flygplanskollisioner inträffade på flygplatsområdet. Men kanske bäst av allt; Avinor föreslår gratis parkering för bilister som väntar på att hämta upp anhöriga.

Februari månads passagerarsiffror visade stark tillväxt internationellt men oförändrad utveckling inrikes. 2 151 462 passagerare reste inrikes och 1 358 725 reste internationellt under månaden.
– Den positiva trenden i antalet internationella resenärer från januari fortsätter i februari. Jämfört med februari förra året är tillväxten av internationella resenärer 14 procent. Antalet inrikesresor ökade med 6 procent, säger Abraham Foss, vd för Avinor.
 
Avinor, som ägs av norska staten, ansvarar för 43 statliga flygplatser och flygledningstjänst för all luftfart i Norge.
 
Gardermoen syntes också i media under februari då inte mindre än tre flygplanskollisioner inträffade under månaden; ett SAS-plan och ett Norwegian-plan backade in i samma staket vid två tillfällen och två Norwegian-flygplan fastnade i varandra på väg ut från terminalen.
 
– Det handlar om en gate längst in på inrikesterminalen. Det är mindre plats där, men piloterna har god träning i att köra flygplanen ut och in, säger Avinors kommunikationschef Monica Fasting till NRK.
 
Under februari lämnade Avinor också in ett förslag om 30 minuter gratis parkering runt Gardermoens flygplats, för att undvika det parkeringskaos som uppstått runt flygplatsen. Bilister som väntar på att plocka upp anländande väljer att parkera längs motorvägen för att inte behöva betala parkeringsavgift utanför flygplatsens ingång.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ramppersonal slarv
Skrivet av Ee, 2024-03-22 07:52:51
Det är inte piloterna som backat in i stängslet. Det är ramppersonalen som är slarviga nu för tiden. Dom har backat planet rätt in i stängslet.
Anmäl inlägget
Svar
Skrivet av Jon , 2024-03-19 19:31:04
Reality: Gaten er for lengst stengt
Bertil: Korrekt Oslo hadde 1,815.000 pax i februar
Svenske ingenören: Oslo har oangt bedre punktlighets nivå enn både CPH og STO. Flyplassen var stengt i noen få timer en dag. Den er en av Europas mest on time, flyplasser. Og har vært det i årevis, på tross av utfordrende værforhold. Voila!
Anmäl inlägget
Friskrivning
Skrivet av Reality, 2024-03-18 09:34:27
"Det är mindre plats där, men piloterna har god träning i att köra flygplanen ut och in"

Eller är det så att det faktiskt inte räcker med att bara hävda god träning här? Jag menar, två stycken kollisioner är ju inte det normala.
Anmäl inlägget
Inte riktigt rätt
Skrivet av Bertil, 2024-03-18 09:06:30
3,5 miljoner var ALLA Avinors flygplatser. Hade det varit bara Oslo skulle det vara en av Europas större flygplatser.
Anmäl inlägget
Fast…
Skrivet av Norska ingenjören , 2024-03-18 07:59:14
Att ha en flygplats som ett par gånger per vinter helt och hållet stänger för all trafik… då kan man inte vara nöjd
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev