Skriv ut  

Swedish Biofuels på väg mot 100% hållbart flygbränsle

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 augusti 2023
Swedish Biofuels har fått sitt hållbara flygbränsle (SAF) godkänt av ASTM International.
”Vår SAF är redo att användas i alla flygplan utan förändringar i flygplanets design eller bränsleinfrastruktur,” säger Swedish Biofuels.

Swedish Biofuels använder sig av en teknik där alkoholer konverteras till hållbara transportbränslen. Den internationella standardiseringsorganisationen ASTM har nu godkänt att bränslet används i flygplansmotorer i blandningar upp till 50 %.
 
Bränslet som framställs av Swedish Biofuels innehåller aromater, vilket är en nödvändig del i flygbränsle. Tekniken ska göra det möjligt att helt ersätta fossilt jetbränsle utan modifieringar av flygplan eller motorer.
 
"Vårt bränsle är helt omöjlig att skilja från fossil fotogen till sin sammansättning och egenskaper”, säger Swedish Biofuels. Idag är bränslet bara godkänt för 50 % blandning, men "det är en viktig milstolpe i hållbarhetsresan och 100% certifiering", säger företaget.
 
Förutom att bearbeta etanol och andra alkoholer till flytande bränslen, kan tekniken också användas för att omvandla koldioxid och syntesgas till SAF, vilket möjliggör användning av träavfall och annan biomassa, såväl som infångad CO2, som råmaterial.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Jättebra
Skrivet av Johnny P, 2023-08-22 19:17:08
Det är sånt här som behövs, inte idiotiska batterier..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev