Skriv ut  

Bistra siffror för Norwegian i september

Notiser, Redaktionen, den 7 oktober 2020
Fortfarande 90 procent ner och flygbolaget anpassar nu flygprogrammet efter att allt fler länder inför nya restriktioner.

Sammantaget flög 319 370 passagerare med Norwegian i september vilket är 90 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) var ned 93 procent jämfört med samma period förra året medan passagerartrafiken (RPK) var 96 procent lägre. Kabinfaktorn var på 52,8 procent, en minskning med 37 procentenheter.

Norwegians trafiksiffror för september är alltså fortsatt kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av nya och striktare reserestriktioner över hela Europa där flera länder har gått från gul till röd status.

Totalt genomförde Norwegian 99,2 procent av de planlagda flygningarna i september varav 97,6 procent gick enligt tidtabell.

– I september var det ett flertal länder som ändrade från gult till rött. Vi märker att efterfrågan påverkas omedelbart när myndigheterna inför nya och striktare reserestriktioner. Vi anpassar linjenätet löpande utifrån situationen men myndigheternas konstanta ändringar av reserestriktioner gör det väldigt krävande att planera, både för oss och för kunderna. På lite längre sikt märker vi också att den här krisen är långt ifrån över, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

enorma förluster i branschen för alla
Skrivet av thomas, 2020-10-09 03:21:25
Både SAS och Norwegian förlorar miljarder,
jag tror inte Sverige och Danmark eller Wallenberg bidrar till SAS med mer lån eller ytterligare miljarder i likviditet igen.
Även de bör ha en plan B att starta nytt, och från en låg realistisk nivå, (nya SAS) trafikuppgången har ju även den avtagit, och trafiken går in i lågsäsong över vintern. + inget slut syns på coronan.
Anmäl inlägget
Svar ABC
Skrivet av Matte, 2020-10-08 22:10:45
Det du säger gäller även skuldtyngda och dysfunktionella SAS. Den vägen de nu vandrar är varken acceptabel eller respektabel. Det är dags för ett nytt bolag även l Sverige som respekterar sin egen personal samt lagar och regler.
Anmäl inlägget
Någon som fortfarande bryr sig?
Skrivet av ABC, 2020-10-08 06:18:26
Är det någon som fortfarande bryr sig om de sista resterna av Norwegian? Norge har varken effektiv järnväg eller ett riktigt motorvägsnät. Flygbolagen kommer att komma och gå för att täcka upp brister, även i Norge. Just nu är två nya bolag på gång. Bort med det gamla ruttna, in med det nya.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn