Skriv ut  

Norwegian tar bort kravet på munskydd – SAS följer efter

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 april 2022
Sedan igår har Norwegian tagit bort kravet på munskydd ombord. Det gäller alla flyg. SAS följer efter men enbart på de skandinaviska flygningarna.

Restriktionerna tas bort i allt fler länder och smittspridningen minskar. Därmed tar allt fler flygbolag bort kravet på munskydd ombord på flygningarna. Bland andra TUI, KLM, British Airways och easyjet överlåter till passagerarna att bestämma om de vill ha mask ombord. Nu sällar sig även Norwegian till den skaran och tar bort kravet på munskydd ombord.

- Bolaget bevakar situationen kontinuerligt och tack vare ytterligare lättnader i de flesta europeiska länder tar företaget bort krav på användning av munskydd ombord på alla flyg, oavsett destination. Det är första gången som bolaget häver kravet för alla flygningar sedan det infördes den 17 juni 2020, skriver Norwegian i ett pressmeddelande.
Fortsatt är det fritt fram för de passagerare som vill använda mask ombord att göra det. Krav på mask finns också kvar på många flygplatser. Norwegian ber därför alla resenärer att noggrant kontrollera vilka regler som gäller dit man ska åka, alla mellanlandningar inkluderat.

SAS följer även de med och lättar på kravet att ha mask ombord. Det gäller främst på de skandinaviska flygningarna. På linjer till Europa och interkontinentalt är det fortsatt mask på som gäller.

Bland de flygbolag som ännu inte lättat på maskkravet är Ryanair. Även Icelandair har kvar kravet på alla flighter till USA och Kanada och till Tyskland, Frankrike och Schweiz.  Det innebär att svenska resenärer måste vara uppmärksamma på vilka regler som gäller på vilka flygbolag. Reglerna ändras också hos allt fler flygbolag i takt med att reglerna kring Covid mjukas upp.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stämmer inte
Skrivet av Anette Holmgren, 2022-04-06 09:34:50
Jag flög SAS till Malaga från Landvetter och där var munskyddskravet borttaget sedan i tisdags sa besättningen.
Anmäl inlägget
Fel information
Skrivet av Faktakoll, 2022-04-05 13:02:57
SAS tog bort kravet på munskydd inom Skandinavien för flera veckor sedan. Igår (4/4) tog SAS bort kravet på munskydd helt och hållet, med undantag för flighter till Italien, Kina och USA.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev