Skriv ut  

People travel group köper ut SL

Osorterat (anv ej), den 29 november 2004
Nu har People travel group (tidigare flygbusskoncernen) tecknat avtal om att köpa SL :s återstående 30 procent av aktieposterna i koncernen. Affären genomförs i mitten av 2005.
-  Försäljningen banar väg för helt nya persontransportlösningar , säger Kjell Bergkvist (bilden) , koncernchef på People travel group.

Kjell Bergkvist och Kurt Jofs köper SL:s andel. De är redan idag huvudägare och äger 54 procent av People travel group. Försäljningen är något som diskuterats med SL sedan länge. Båda parter är överens om upplägget och beslutet är nu taget i samtliga instanser.

- Eftersom vi har planer att expandera och utveckla fler verksamhetsområden både i Sverige och utomlands så kommer vi allt längre från SL:s kärnverksamhet. Därför är vi överens om att försäljningen är ett naturligt led i detta, säger Kjell Bergkvist.

 Bäddar för internationalisering
- Vi är idag så mycket mer än bara Flygbussarna och vi kommer att ta ytterligare steg framåt. När SL inte längre är delägare kan vi inom kort lansera våra planer att växa betydligt mer, både inom våra befintliga nischer i Sverige, men även etablera oss utomlands. Kanske kommer vi så småningom också att satsa på en börsintroduktion, säger Kjell Bergkvist.

Fördjupat samarbete ger rabatt
- Försäljningen betyder inte alls att vi släpper kontakten med SL. Vi har istället faktiskt fördjupat samarbetet, framför allt kring Flygbussarna i Stockholms län. Bland annat diskuterar vi ett rabattsystem för de flygbussresenärer som har SL-kort, berättar Kjell Bergkvist.

 Verksamheten allt bredare

People travel group har på några år gått från det lilla bolaget Flygbussarna till en koncern med etablerade verksamheter inom hela persontransportbranschen. Under samma tak ryms Flygbussarna som kör till och från Sveriges största flygplatser, CityTransfer som kör bussar till ett flertal färjelinjer, FlygbussarnaCharter som kör beställningstrafik, MerResors som är en tågoperatör delägd av SJ. I koncernen ingår också BussAkuten som kör ersättningstrafik och researrangörerna Kul Tur resor.

 


   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev