Skriv ut  

Nya linjer och nya flygplan för Skyways

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 januari 2011
Med de nya ägarna i ryggen går nu Skyways på offensiven. Sex nya destinationer i och utanför Sverige som ska trafikeras med dels egen flotta Fokker 50, dels leasade Embraer 145.

– Det känns bra att kunna presentera en positiv svensk flygnyhet, säger Peter Browall på Skyways.

Dagarna innan jul steg Manswell Enterprise Limited in som nya ägare till Skyways. Tiden sedan dess har ägnats åt att ”känna på varandra”, som Peter Browall på Skyways uttrycker det.

– Vi har helt enkelt diskuterat olika affärsmöjligheter och ur den pott av möjligheter som vi satt samman har vi plockat fram den här utvecklingen, säger han till Flygtorget.

Det innebär att Skyways den 28 mars öppnar sex nya destinationer: Bryssel, Berlin, Stavanger, Bergen, Trondheim och Sundsvall. Enligt Skyways analys är det destinationer med begränsad direkttrafik och därför linjer där det finna tidsvinster att göra och därmed en marknad, både för affärs- och privatresenärer.

En del i utvecklingen i nya Skyways är att sysselsätta den flotta på 10 Fokker 50 som bolaget förfogar över. Men satsningen kräver ytterligare kapacitet och den fylls med wetleasade Embraer 145 med 50 säten.  Flightdeck kommer frånleasingbolaget medan kabinen blir Skyways egen svenska personal.

– Vi slingar maskinerna så att vi kan ha Embraer på fem av de nya linjerna medan det blir en Fokker på de två dagliga turerna mellan Sundsvall och Arlanda. I Jönköping stationerar vi en Embraer som flyger två turnaround till Bryssel morgon och kväll och däremellan en tur och retur till Berlin mitt på dagen.

Den andra Emraer-maskinen flyger Bergen-Arlanda-Trondheim-Arlanda och tillbaka till Bergen., medan den tredje går på linjen Halmstad-Arlanda-Stavanger-Arlanda-Halmstad.

Skyways har även gjort en genomlysning av prissättningen av biljetterna. Bolaget har inte haft någon uttalad lågprisprofil men sänker nu de högsta priserna och reserverar även fler stolar på varje avgång för billiga biljetter.

– Vi har maskiner med 50 stolar så låga priser och volym är inte vår nisch, säger Peter Browall. Men vi lättar på prisbilden och tar fram en mix där pris och den tidsvinst som våra linjer ger samverkar.

De planer som nu presenteras är de första stegen i en ytterligare utveckling av Skyways. När och om det blir tal om ytterligare destinationer kan inte Peter Browall uttala sig om förrän marknaden reagerat på det nya utbudet.

– Men vi förbereder vår organisation och de är ett prövat gäng, för att tänka på framtiden. Vi och hela branschen har varit igenom mycket och därför är det extra roligt att kunna presentera en positiv svensk flygnyhet.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

expanderbult
Skrivet av Norsken, 2011-01-28 19:05:24
Är det det Norwegian gör just nu tro????????
Anmäl inlägget
ABC airways...
Skrivet av GERKRA, 2011-01-28 00:53:52
Lyckas, lyckas inte!. Det är frågan?!.
Anmäl inlägget
Konkurrens
Skrivet av Golden, 2011-01-27 18:40:16
Konkurrens ska ske på lika villkor. Inte med inhyrd personal från Ukraina som har halva lönen mot våra avtal. Svensk pilotförening skall säkerställa det.
Anmäl inlägget
Dödsryck eller inte?
Skrivet av Amerikanarn, 2011-01-27 16:30:19
Skyways var en gång det ställe som räknades som bra att satsa på! Sen har vi inte hört mycket alls på åratal. Utvecklingen på Skyways är inte uppmuntrande på något sätt. Försöka expandera sig ur knipan är ett alltför vanligt knep och slutar i 9 fall av 10 med brakkonkurs. Men man får hoppas att alla anställda på Skyways håller sina CV's uppdaterade.
Anmäl inlägget
Jubel i busken
Skrivet av Janne Von Irrenhaus, 2011-01-26 10:26:06
Vad menas med fel prissättning och fel marknadssegment? Utveckla lite Senor Persion Mortales aka Dödsrycket. Vad vet du som dom kan lära? Svenskt flyg har bestått i idel misslyckanden. Men det vore ju synd att den som ser och vet bara ser på.
Anmäl inlägget
Hur realistiskt är det här?
Skrivet av Dödsrycket, 2011-01-26 08:35:59
Det man inte klarat någonsin tidigare ska nu ske bums. Är det ett dödsryck vi ser? Blir det som vanligt fel prissättning och fel marknadssegment? Skyways är ju kända för att förstöra marknader för sig själva och andra, tyvärr...
Anmäl inlägget
Ways
Skrivet av Sky, 2011-01-26 08:04:52
Snacka om att resa sig ur askan, hoppas att personalen på Skyways ser solen snart och kämpar på tillsammans.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn