Tråden startades av: Arild  2021-11-02 15:54:59
Klimat Greta 
Blir mer och mer irrierad över hur Greta Thunberg agerar. Ingen tvekan om att klimat frågan är viktig men det hon nu gör visar bara att man kanske inte skall lyssna på en tonåring som inte tar in hela bilden utan bara klimat delen. Det vi nu ser ser är inget annat än uppvigling och klimat terror som leder till att folk utan helhetssyn tar till olagliga metoder som vi nu sett i Sverige! Finns andra potentiella skäl till världsundergång som Krig, massarbetslöshet och sjukdomar.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Klimatrealist No3
2021-12-17 01:05:53
SV: Klimat Greta
Som tidigare talare så är det absolut brist på fakta och för många känslor som präglar nyheterna.
Detta är bara ett i mängden av alla nya domedagsprofetior

https://www.tv4.se/artikel/4RxLV1uQn32JJRrcfUfKfo/domedagsglaciaeren-kan-hoeja-havsnivan-dramatiskt

Bara namnet domedagsglaciären är skrattretandes, sen att dom skriver att den KAN spricka och det KAN resultera i domedagen. Hade det funnits bevisad fakta så har det stått att den är på väg att spricka och vi alla är körda. Men med några ord så kan man sprida sina domedagsprofetior och få det att låta som om det verkligen kommer hända.

Jag skulle vilja säga att glaciären KAN dubbla i storlek på 1år och det KAN i sin tur sänka havsnivån världen över. Nu blir det inte några plastpåseskatter, flygskatter, CO2 skatter, pappsugrör m.m på en sådan artikel så det är inte så intressant för mainstream media.
Flygskam
2021-11-26 08:24:39
SV: Klimat Greta
Jag skäms för att jag flugit så lite senaste åren och har därför just bokat en resa till Dubai!
ABC
2021-11-26 00:19:45
SV: Klimat Greta
PK-maffian får diskutera detta, vi andra är portade.
Klimatrealist #2
2021-11-25 18:16:56
SV: Klimat Greta
Nu var det inte en 0 för mycket utan helt fel rapport dom skickade in. Dvs sin "worst case scenario" (lägre en 1% sannolikhet att den inträffar) rapport och inte mest troliga som dom menade att det var. Sen var det inte dom själva som upptäckte detta eller någon av alla forskare som skrivit över 20 000 artiklar. Det var några som tänkte själva och insåg hur absurd deras rapport var och kollade upp deras gissningar och påståenden och såg att det inte var så mycket som stämde.
Att FN släpper en sån viktig rapport och det blir så otroligt fel tyder i mina ögon att dom är helt inkompetenta, eller har nån agenda över detta. Båda orsakerna är lika farliga.

Du kan tycka det är orelevant om vad regeringen och forskare sa om istiden för 30år sedan, likasom du sitter om 30år inför nästa domedagsprofetia och tror stenhårt på den men nonchalerar klimathysterin som då var för 30år sedan.

Angående uppvärming så är det en väldigt osäker modell dom tagit fram och räknat på vad som kanske kan hända, det sa dom själv också. Men om den nu skulle stämma så skriver dom även att det är extremt ovanligt med en sådan snabb uppvärmning.
Så den uppvärmningen har inte hänt ännu, men skulle den göra det så är det inget som inte hänt tidigare. (Och Jorden gick inte under då heller)
Långt ifrån ditt citat
"temperaturen ökar snabbare än någonsin i historien."

Sen som info så skrevs den artikeln 2010-06-03, efter det har man kommit på att det inte går att jämföra data från borrningar med mätdata som dom gjort i denna artikel, kraftiga svängningar i temperaturen jämnas ut av materialet som dom borrar i. Det är fakta att material leder värme, inte gissningar ;-)

Tyvärr så är ju just detta problemet med dagens klimathysteri, gamla metoder som det är bevisat att dom inte fungerar blandat med gissningar blir helt plötsligt fakta för vissa. Som i detta fallet ;-)

Vi behöver absolut en miljödebatt och åtgärder, men absolut inte som den ser ut idag.
Börje
2021-11-25 16:55:41
SV: Klimat Greta
https://www.youtube.com/watch?v=R7FAAfK78_M
PK-banken
2021-11-25 10:26:24
SV: Klimat Greta
et stämmer säkert det du säger om att de av misstag skickat ut en rapport en gång som fått en nolla för mycket. Så bra att de dementerade det när de upptäckte det!

Vad är det du skriver om ipcc igen? Att de gissar? Alla gissar, all vetenskap är teorier baserad på bästa tillgängliga fakta, som håller tills den blir motbevisad. ”SOLEN ÄR ANSVARIG” från slumpmässig människa från internet är inte nog för att motbevisa den teorin. FN har sina brister men någonstans måste man lita på att inte allt omkring en är en konspiration.

Jag googlade lite angående istid, men hittade inget. Kanske för omotiverad, det känns inte så relevant vad två partier var rädda för för 30 år sedan.

Däremot tog det inte många sekunder att googla fram nedanstående text. Den kommer från NASA’s hemsida, en politiskt styrd organisation i ett land som har allt att förlora på att lämna fossiloberoendet bakom sig, som svar på ditt

”Vad menar du med att temperaturen ökar snabbare än någonsin i historien, det är så långt från sanningen man kan komma.
Hoppas du flyger bättre än du kollar upp dina "fakta"”

”Models predict that Earth will warm between 2 and 6 degrees Celsius in the next century. When global warming has happened at various times in the past two million years, it has taken the planet about 5,000 years to warm 5 degrees. The predicted rate of warming for the next century is at least 20 times faster. This rate of change is extremely unusual.”

https://earthobservatory.nasa.gov/features/GlobalWarming/page3.php

Och som svar till påståendet inom citationstecken nedan så var piloten i fråga (om vi tänker på samma) tidigare certinnehavare, bluffade till sig styrmansjobb och lärde sig den vägen. Även om han kunde hantera flygmaskinen saknade han totalt det grundläggande omdömet för att vara pilot. Jag har läst boken, det är några hundra förhärligande sidor skrivna av sig själv och lika många sågande sidor skrivna av en författare. Jag vidhåller att man bör låta utbildade, kunniga och erfarna människor utföra sina jobb. Med det sagt, välkommen till min nya kirurgmottagning. Fixar allt!

”Som en notis till ditt inlägg så var det väl en städare på ARN som flög lite simulator på nätterna och vart en väldigt bra pilot, mycket bättre än många...”
Klimatrealist #2
2021-11-24 21:16:30
SV: Klimat Greta
Som sagt bara gissningar som uppenbarligen varit felaktiga, även IPCC själv gick ut med en liten liten notis att dom "råkat" skickat iväg fel rapport som jag skrev nedan. När dom dementerade den så hade över 20 000 artiklar skrivits i ämnet baserat på den rapporten, så bra kvalificerad är deras gissningar ;-)
Kul att du bara ignorerar vad jag skriver om IPCC, lite svårt att konfrontera verkligheten? hade gärna sett ett svar på dina åsikter om det. Det är ju trots allt det väldigt mångas åsikter om klimathysterin grundar sej på. Som du nu lutar dej mot också...

Att S och C trodde stenhårt på en istid på 90 talet kan inte undgått många, googla så får du se hur mycket pengar dom avsatt till forskning för att försöka mildra den. Dom som ifrågasatte att vi skulle ha en ny istid med start 2020-2040 kallades även dom faktaresistenta, foliehattar m.m

Vad menar du med att temperaturen ökar snabbare än någonsin i historien, det är så långt från sanningen man kan komma.
Hoppas du flyger bättre än du kollar upp dina "fakta"

Som en notis till ditt inlägg så var det väl en städare på ARN som flög lite simulator på nätterna och vart en väldigt bra pilot, mycket bättre än många...
PK-banken
2021-11-24 17:09:30
SV: Klimat Greta
”Att CO2 reflekterar strålning är känt, men att det har någon inverkan på klimatet finns det absolut ingen som har bevisat. Det är bara gissningar och väldigt långt från fakta.”

Kvalificerade gissningar, vill jag påstå. Mer kvalificerade än dina. Mitt jobb är att flyga flygplan, och jag gör det utifrån min utbildning och erfarenhet. Jag gör inte alltid allt rätt, och det finns alltid en risk att jag av någon anledning kommer orsaka en olycka, men jag påstår ändå att det är säkrast för all ombord att jag flyger planet. Det är väldigt osannolikt att en passagerare som testat att lira lite flightsim gör ett bättre jobb än mig. Det är inte uteslutet, men väldigt osannolikt. Det är lika sannolikt att ditt påstående om solen är mer korrekt än alla vedertagna institutioner som har detta som yrke.

Vet inte vad du snackar om för forskare som fått pengar för att mildra en istid eller vilka instruktioner som sponsrar dessa, men ser fram emot svaret.

”Upp till bevis nu” hur solen ändrat sig så temperaturen ökar snabbare än någonsin i historien. Det verkar verkligen oroande!!!
Klimatrealist #2
2021-11-24 14:02:23
SV: Klimat Greta
@Klimatrealist - orginalet, Missade tyvärr att någon med samma namn skrivit, det var inte meningen.

@PK-banken Vilken vetenskap är det du menar då? Att CO2 reflekterar strålning är känt, men att det har någon inverkan på klimatet finns det absolut ingen som har bevisat. Det är bara gissningar och väldigt långt från fakta.

Fantastiskt med Ozonhålet när forskare sa att det redan var försent...

Samma forskare som pratade om en kommande istid och fick massa pengar på att forska om hur vi skulle kunna mildra den. Observera mildra inte stoppa, för det gick inte.

Är det dessa du lyssnar på, eller exakt vilken vetenskap är det du menar?

Lätt att bara slänga ut sej att det är vetenskap utan att ha någon som helst koll, det händer tyvärr alldeles för ofta, upp till bevis nu.
PK-banken
2021-11-24 02:11:56
SV: Klimat Greta
@ klimatrealist

Lika lite som det går att ändra din åsikt med hjälp av vetenskap, lika lite kommer vetenskapsbejakare som mig och de flesta andra att ändra sig när du listar dina s.k. fakta som du läst någonstans.
Det går inte vinna en argumentation mot någon faktaresistent, det hjälper inte hur rätt du än har.

Ozonhålet är ju ändå en solskenshistoria (No pun intended). Världen gick samman och förbjöd freoner. Ingenjörade sig ut problemet med nya kylmedium. Ingen tänker idag på att freon är förbjudet, livet är bra ändå. Det var ett genrep inför CO2-problemet.
Klimatrealist - originalet
2021-11-23 21:37:15
SV: Klimat Greta
@Klimatrealist #2. Märkligt sätt att stjäla mitt nick, även om jag inte säger emot dig i sak…
Jag skrev alltså det första inlägget.

Ni som fortfarande tror att jorden skall gå under i morgon pga ”klimathotet” kan ju precis som skribenten med samma nick som mig skriver fundera över sambandet mellan (miljö)skatter och MSMs rapportering om ”klimatet”, ivrigt påhejade av framförallt politiker på vänsterkanten….
(Miljö)skatter är ju perfekt! Bara att införa! Mer och mer. Ingen (som tror på detta) ifrågasätter - ”jorden håller ju på att gå under”….!

Solen styr klimatet. Jordens överbefolkning är det stora problemet. Så är det med den saken.
klimatrealist
2021-11-23 18:00:33
SV: Klimat Greta
Fotosyntes
Solens inverkan
Rymdens inverkan
Temperatur statistik
m.m
Finns hur mycket fakta som helst som talar för att det är ännu en domedagsprofetia.

Var inte längesedan som S och C slängde massa pengar på "forskning" om CO2 eventuellt kunde bromsa den kommande istiden. Läs den och återkom om du har några frågor.

Sen var det ozonhålet som var irreversibelt, vi skulle ju redan varit utplånade nu på norra halvklotet. Där hade vi passerat point of no return.

Sen kan man fundera på när IPCC råkade släppa "fel" rapport, dvs worst case scenario rapporten (mindre än 1% sannolikhet) och inte mest troliga rapporten.
Uppdagades problemet av dom? Nej, det skrevs över 20 000 artiklar baserad på den felaktiga rapporten innan dom gjorde en dementi av den pga att andra uppmärksammat det. Varför dementerade inte dom rapporten i tid kan man ju undra? Inkompetent, eller någon annan agenda?

Men det är fantastiskt att så många litar blint på forskare som tidigare haft så mycket fel i så många frågor.

Men får vi lite mer skatter så ska ni se att vi kommer komma ur denna "klimatkris" också ;-)
Tingåker
2021-11-23 13:27:11
SV: Klimat Greta
@ Klimatrealist
Vilka fakta lutar du dig mot?
Klimatrealist
2021-11-22 19:47:23
SV: Klimat Greta
@Heffaklumpen
Klockrent expempel på att en klimataktivist går på känsla och inte fakta, tack för att du bevisade att jag hade rätt.
Trevlig kväll!
Heffaklumpen
2021-11-19 10:55:37
SV: Klimat Greta
@Klimatrealist. Ha, ha vilken pajas du är. Jag antar att du som har grundskoleutbildning även är antivaxer, Trumphanhängare och varken tror på att människan satt sin fot på månen eller att fotbolls-Vm ägde rum 1958.
Klimatrealist
2021-11-17 21:29:30
SV: Klimat Greta
Tråkigt att klimataktivisterna hittat hit också, räcker väl med allt tjafs från folk som är avundsjuka på andra bolag pga olika anledningar.
Vem som helst med en grundskoleutbildning vet att flygets vara eller icke vara har så gott som 0 betydelse för klimatet.
Nu låter ju ett flygplan ganska mycket vid starten, så kan förstå dom som missat skolan och är allmänt vetenskapsfientlig tror att jorden kommer gå under, men fakta är att den inte kommer göra det.
För er som missat skolan och inte kan tänka själv så finns det otaliga olika projekt där man betalar upp till 10 000$ för bevis på att CO2 utsläpp har en direkt inverkan på klimatet. Än så länge har ingen (INGEN) kunnat bevisa det…
Testa detta istället för att försöka övertala mindre begåvade människor att följa eran religösa väg. Lättare kan ni inte tjäna 10 000$ om ni nu tror att ni har rätt.
PK-banken
2021-11-17 11:21:52
SV: Klimat Greta
Vadå punkt slut?
Kritiskt tänkande är bra, men man bör skilja på kritiskt tänkande och önsketänkande.
Klimatrealist
2021-11-17 05:07:30
SV: Klimat Greta
Solen styr klimatet, inte mänsklig aktivitet. Punkt slut. När man försöker förklara detta självklara, känner man sig som de vetenskapsmän på medeltiden nog måste känt, vilka försökte förklara för folk att jorden är rund…
Miljöförstöring och utsläpp är en annan sak. Det kan vi gärna diskutera. Men problemet ligger inte i första hand i Sverige utan på helt andra ställen på jorden. Skall man få verklig effekt är det i t.ex. många länder i Afrika man skall lägga krutet. Vattenrening är vi duktiga på. Låt bistånd gå till svenska företag som bygger reningsverk i t.ex. Lagos. Svenska företag får order och kan anställa, och lokala förmågor kan läras upp. Största problemet på vår jord är dock överbefolkning, heller inget problem här i Sverige. Där skulle man få verklig effekt på miljön om man tog tag i detta på allvar. Kan inte - som en del tror - lösas genom att västvärlden importerar överskottet.
Ove Sundberg
2021-11-14 19:59:35
SV: Klimat Greta
Greta är modig, klarsynt och påläst! Men, det hon gör är att hänvisa till forskning. Dvs, till vad proffs säger om klimatförändringarna. Scannar man FT kan man få för sig att många kommentarer är gjorda av folk som killgissar mest för att sätta åt Greta i första hand och sedan experter i andra hand. Utan att ha en egentlig aning om vad dom pratar om.
Sune
2021-11-12 21:35:14
SV: Klimat Greta
Greta fenomenet är bra, hon har fungerat som en ögonöppnare för många konservativa bakåtsträvare och dom finns det 13 på dussinet av i flygbranschen. Man kan ju ifrågasätta vilka miljökrav det finns på flyget igentligen. Jag skulle påstå att det finns inga alls i dagsläget 0,00% möjligtvis ljudkrav det har inte hänt ett smack på 100år . Dom enda kraven som finns ligger på säkerhetssidan och där är dom hur många som helst. Tex, 250 packade Svensson åker på semester till Thailand och bränner 400 ton soppa ToR på 20 tim flygning , det blir ca 500 000 liter /250 pers = 2000l/skalle. Det skall bli intressant att se flygets utveckling dom närmaste 5-10 åren speciellt om utvecklingen av elmotorer lyckas.
ABC
2021-11-11 11:22:51
SV: Klimat Greta
Vad intressant! En f.d. president ger sitt verbala stöd till aktivister där en f.d. tonåring ingår på ett möte som behandlar aktivisternas hela intresseområde... Nu väntar nog hela världen på vad Löwengrip och Ingrosso tycker i frågan?!
@fvk m.fl
2021-11-11 09:06:53
SV: Klimat Greta
@Arild. Greta är på väg att gå ut gymnasiet med väldigt höga betyg. Förmodligen högre än vad du själv kunnat drömma om att få? Trots att hon i dina ögon "skolkar". Flyget har historiskt sett inte haft klimatfokus som högsta prioritet och nu börjar flygbranschen sent om sider yrvaket vakna upp. Observera att den stora kritiken inte riktar sig till flygbolagen i första hand utan mot de massor av människor i de välbärgade ekonomierna numera konsumerar flygresor på ett ohållbart sätt med weekendresor, semsterresor till destinationer över hela världen - årligen, endagsmöten på 2-3 timmar med flyg, exotiska kick-off och konferenser, m.m. m.m.. Allt detta behöver minskas. Flyget kommer att finnas kvar för människor behöver träffa vänner och familj, semesterresor, sjömän behöver vara på rätt plats, resemontörer, ingenjörer och ibland försäljare behöver träffa kunder.
@Arild
2021-11-11 06:41:41
SV: Klimat Greta
Och jag läser att Obama ger sitt fulla stöd till Greta och alla andra klimatkämpar.
Arild
2021-11-07 13:40:04
SV: Klimat Greta
Läser idag att Norska miljöministern säger i stort samma som jag gör. Gretas senaste agernade på COP 26 är farligt och uppviglande. En farlig utveckling!
Sänd henne till skolan igen och bort från barrikaderna.
@Hepp
2021-11-06 14:28:58
SV: Klimat Greta
Varför skulle inte denna diskussion passa på ett flygforum? I både artiklar och trådar debatteras ganska ofta flyg/miljö. Miljörörelsen har i mångt och mycket lyckats avsevärt bättre än flygbranschen med att föra fram sina argument. Kanske också med all rätt då människor, framförallt unga, ser att något måste göras. Flygbranschen är smått handfallen inför detta fakta och förmår inte nå fram i debatten. Håller med någon tidigare skribent om att det är dags för branschen att sluta vara offer och istället föra fram sina argument, om man har några. Än mindre hjälper det att sitta här och gnälla.

/Jonas
Arild
2021-11-05 18:18:18
SV: Klimat Greta
@Hepp Håller med dig men koppligen till flyget ligger i att miljörörelsen har låst på flyget och tycker att bara man åker och cykel eller tåg runt i världen så har vi löst det största problemet. Varför skall vi ha hästar till nöje, vattenskotrar och epa traktorer m.m Hör man inte mycket av eller om i debatten......
Arild
2021-11-05 12:51:12
SV: Klimat Greta
@Arild Man läser och tolkar allt på det sätt man vill. Om du okritiskt tror på allt som kommer från en tonåring så är det din sak! Jag ifrågasätter inte att klimatet är viktigt men vill ha en balanserad debatt som inte drivs av bara en fråga. Det är just denna snävhet som gör att Miljöpartiet också ligger under 4% regeln.
De saknar just det jag efterlyser, nämligen bredd och att ta in även annat en bara klimat frågan i allt de pratar om. Världen är mer komplex än så och lösningarna likaså.
Hepp
2021-11-05 12:48:55
SV: Klimat Greta
Nu är detta ett flygforum och inte ett forum för militanta klimataktivister. Ni har säkert ett forum där ni kan prata om era åsiker, men lämna flyget ifrån detta då det är irrelevant.
@Arild
2021-11-05 10:30:53
SV: Klimat Greta
Vad i dina uppgifter stämmer? Jag har en helt annan bild och är också allsidig konsument av information ang. det sk klimathotet.
Arild
2021-11-04 12:03:34
SV: Klimat Greta
Till @Arild
Vet inte vad du läser men bildar man sig en bredare bild av hur hon agerar i dessa dagar så stämmer min uppgift!
Läs gärna BBC, SKY BILD, CNN, SPIEGEL som exempel.
Du får tycka vad du vill och det kommer jag också att göra.
Hon är inte min frälsare och dessutom är det ju så tydligt att hon mer är språkrör för alla dem som finns i hennes bakgrund. Inget fel på henne som människa dock.
För din info så arbetar jag inte för eller i flyget.
@Arild
2021-11-04 09:53:30
SV: Klimat Greta
På vilket sätt är Greta militant? Tror du att det bara är Greta som jobbar för att få till åtgärder för att bromsa den globala uppvärmningen?
Arild
2021-11-04 08:26:33
SV: Klimat Greta
Alla får väl ändå tycka vad de vill och min uppfattning att den forskning hon hänvisar sig och har en annan forskning som motsäger det. Inget är svart eller vitt.
Hon har rätt i mycket men också fel i annat. Det sätt hon gör det på var bra i början men har spårat ur på senare tid där hon blivit alltför militant. Glöm inte att världsledare är politiker och alltid säger och gör saker de kan vinna nästa val på. Har lite att göra med om det är klokt eller inte. Tyvärr är vi människor flockdjur som alltid hakar på någon trend eller gör som andra gör eller tycker.
Ibland kan lite eget tänk och ifrågasättande bidra till en bättre helhet. Finns många historiska exempel på hur fel det kan bli annars.
@Arild
2021-11-03 20:17:21
SV: Klimat Greta
Klargörande på ett par saker skulle uppskattas, tack!

Exakt vad är det som inte stämmer med att Greta Hänvisar till forskning?

Du jämför alltså Gretas engagemang för klimatet med att köra 100 på 50-väg...

Du tycker alltså att Gretas engagemang för klimatet (som följs och uppskattas av miljontals människor inklusive en mängd världsledare) skall benämnas civil olydnad och terrorism?Arild
2021-11-03 16:55:31
SV: Klimat Greta
Vidhåller min ståndpunkt och stör mig på sättet hon och andra driver frågan. Jag inte stötta ett rebell agernade oavsett vad frågan gäller. Finns lagar att följa och det gäller även miljörörelsen. Snart har vi rebeller som tycker att man skall köra 100 när skylten säger 50 osv....... Ett samhälle som bygger på lagar och regler kan och får inte acceptera civilt motstånd som mer liknar terror! Nån säger att Greta bara bygger allt på utredningar och forskning m.m så stämmer det inte heller. Alltid kul när nån sticker ut men nu har hon passerat en massa gränser och borde kanske gå i skolan istället
Young Power
2021-11-03 15:15:57
SV: Klimat Greta
Till alla er förstå-sig-på-are som vet hur det ska vara.

Istället för att sitta här på FT och racka ner på Greta föreslår jag att ni gör något åt saken istället. Precis som Greta har gjort. Om ni så uppnår en bråkdel av vad hon har gjort (vilket jag tvivlar starkt på att ni gör) så är det ändå bättre än att sitta och vara gubb-bittra på FT. Eller är det så att ni bara vill vräka ur er er frustration över att en modig ung tjej lyckats så ofantligt bra att föra fram sin åsikt? Släpp tangentbordet och kavla upp ärmarna istället.
@fvk m.fl
2021-11-03 14:39:53
SV: Klimat Greta
@Viking. Du verkar inte bara vara klimatförnekare men också faktaförnekare och faktaförvrängare. De svenska företagen som fick stöd är en mycket liten andel (förutom hotell och flygbolag). Företagens vinster har ökat kraftigt under pandemin och börsen har stigit minst 25 %. Att några personer vill åka på solsemester är helt riktigt men för företagen har det kraftigt minskande tjänsteresandet varit både mycket lönsamt och en ögonöppnare. Stora företag har infört kraftiga reserestriktioner, endagsmöten med flyg är nästan bortsopade och produktiviteten har ökat. Att drömma om att allt skall bli som förr gör dig bara djupt besviken.
Gh
2021-11-03 12:59:35
SV: Klimat Greta
Som vanligt så hoppar miljöaktivisterna på de svenska flyget just för att det är så lätt. Flyget står för 2-3% av de totala utsläppen enligt internationella studier innan pandemin. Bättre ni tar och cyklar till Kina och gör något där det behövs isåfall. Men det är ju för besvärligt att ta sig dit utan att flyga.
The Viking
2021-11-03 12:36:27
SV: Klimat Greta
Någon här påstod att samhället klarade sig alldeles utmärkt med nästan obefintlig flygtrafik under corona krisen…
Det är det mest löjliga pladder som någon någonsinn har skrivit här på FT…
Man skriver att börskuserna gick upp osv. Ja och varför? Det pumpades in många miljarder statliga, lånade kronor i systemet, därför blev det så.
Även en okunnig miljöpartist måste inse att flyget behövs båda för affärslivet och för den allt viktigare turismen,
.
Att kalla det för onödigt att flyga till varmen på semester är bara idiotiskt, Vi här i Sverige tar emot massor med turister från övriga världen som kommit hit med flyg, är det också onödigt?

Har du någon aning om hur många människor flyg och turist branschen sysselsättar globalt?

Ta reda på fakta innan du babblar lös här på forumet.
Thomas
2021-11-03 11:35:57
SV: Klimat Greta
@Mattias
Färre dör av väderrelaterade katastrofer än tidigare, skördarna slår rekord år efter år, fler människor tar sig ur fattigdomen och får det bättre och bättre (därav att vi blir fler och fler).

Vad är problemet? När man läser svaren i den här tråden förstår man vilken fruktansvärd genomslagskraft media har!

Börja tänk själv, vad säger forskningen, vad säger statistiken och använd sunt förnuft!
@fvk m.fl
2021-11-03 10:09:59
SV: Klimat Greta
@arild. Det du skriver visar bara hur egoistiska en del personer är som arbetar inom flygbranschen. Samhället fungerade utmärkt med betydligt lägre flygverksamhet än tidigare, börsen slår alla rekord och företagen har gått fantastiskt bra (förutom flygbolag) utan onödigt resande.
@Johan
2021-11-03 09:42:56
SV: Klimat Greta
Att unga människor ska vara rebeller är bara bra. Det är också bra att visa engagemang i ett viktigt ämne som klimatet.
Det är dock inte det största problemet på jorden, överpopulationen är et väsentligt större problem på alla sätt.
BAE
2021-11-03 08:35:33
SV: Klimat Greta
Greta hänvisar endast till forskning. Att sedan medelålders och äldre bittra män känner sig förminskade och trampade på tårna av en ung företagsam kvinna är bara patetiskt. Greta gör det hon gör gör helt fantastiskt! All heder och respekt för denna kvinna!
DW
2021-11-02 21:22:48
SV: Klimat Greta
Om någon annan strejkar från skolan varje fredag blir socialtjänsten inkopplad.
Johan
2021-11-02 18:34:27
SV: Klimat Greta
Arild,

Nä nu får du växa upp. Hur kan du bli irriterad på en tonåring som kämpar för sin framtid?

Vad är din poäng med att det finns andra skäl till världens undergång än klimatförstöringarna? Självklart. Är din poäng att ingen ska göra något för att det inte finns någon enskild åtgärd som löser allt?? Det är ju ett jättedåligt argument. Det är ju som att säga att man kan låta bli att städa hemma för att gräsmattan ändå behöver klippas.
Mattias
2021-11-02 18:28:43
SV: Klimat Greta
Jag är pilot och en stor flygvän som gärna ser en (och tror på) en ljus framtid för flyget.

Med det sagt håller jag i övrigt inte alls med dig. Greta Thunberg är en tonåring med ett beundransvärt engagemang får en av vår tids viktigaste frågor. Ja hon är ung. Ja hon är idealist. Ja hon manar till handling (om än på det sätt som Extinction Rebellion fått för sig). Det måste unga göra!

Jag har oerhört svårt att förstå vuxna människor som låter sig provoceras av ett ungdomligt engagemang. Det är beklagligt om man inte är större än så som människa.

Att beskylla Greta för flygplatsaktionerna är ju grundlös pajkastning. Hur är din logik här??

Och på tal om helhetssyn - 150 000 människor dör varje år till följd av mänsklig klimatpåverkan enligt WHO. Du silar mygg och sväljer kameler. Utan någon större uppvisad helhetssyn.

Tack för ordet.
Gh
2021-11-02 18:10:55
SV: Klimat Greta
När man dessutom äventyrar flygsäkerheten blir man riktigt förbannad
Benta
2021-11-02 16:38:43
SV: Klimat Greta
Ja, kan inte vara rätt att lyssna till nån som uppmanar till skolstrejker och annat samhällsfientligt. Trodde det är skolplikt och att det är straffbart att strejka varje fredag oavsett anledning! Nu verkar politiker och andra tycka att hennes agerande är ok men om någon annan gör samma sak i något annat syfte, vad sker då???
@Arild
2021-11-02 16:33:14
SV: Klimat Greta
BRA skrivet!!
 

Tillbaka

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn