Skriv ut  

Norwegian byter handlingbolag

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 januari 2015
Norwegian byter leverantör av marktjänsten på ett flertal flygplatser i Skandinavien. I Sverige tar Swedavia över uppdraget på fyra flygplatser medan Menzies tar över i Oslo och Köpenhamn.

Norwegian har nyligen genomfört en stor upphandling av marktjänsterna i hela Skandinavien. Den största förändringen sker i Köpenhamn där Norwegian helt byter leverantör, från svenska Aviator till skotska Menzies. Det innebär en comeback på Kastrup för Menzies som försvann bort för sex år sedan i och med konkursen i Cimber Sterling. Det nya avtalet omfattar handling för de cirka fyra miljoner passagerare som Norwegian har i Köpenhamn.

Även på Gardermoen tar Menzies över Norwegians handling på bekostnad av Aviator som dock behåller alla de regionala flygplatserna i Norge utom Alta, Kirkenes och Evenes där SAS Ground Handling fortsätter.

I Sverige är det Swedavia som vunnit Norwegian som kund på fyra flygplatser, Kiruna, Luleå, Umeå och Visby. Där utökas de tidigare avtalen och gäller nu också hanteringen av passagerarna. Dessutom fortsätter samarbetet på Landvetter. Aviator får dock behålla uppdraget på Arlanda och på Sturup.

- Vi är oerhört glada att Norwegian visat oss detta förtroende och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Susanne Norman, direktör för Swedavias Regionala flygplatser.

Menzies har redan idag Norwegians handling i Alicante, Amsterdam, Budapest, Los Angeles, Murcia, Nice och Orlando. Det nya avtalet som gäller i sju år, omfattar 55 000 flygningar per år och 46 procent av hela Norwegians verksamhet i Skandinavien.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Pris
Skrivet av Q, 2015-01-11 10:20:07
De som vi har fått høra och vet ær att Aviator blev dumpade endast før prisets skull. Kan sæga att norwegian kommer få det jobbigt nu med menzies som handlingfirma.
Anmäl inlägget
Pris eller misskötsel?
Skrivet av Limelight, 2015-01-08 10:22:37
Om det beror på pris eller misskötsel, skiftar säkert från station till station. DY har i någon artikel nämnt det så.
Kanske borde Menzies Aviation få betala tillbaka den lönen som "Garantifonden" fick betala ut till de uppsagda på CPH förra gången det begav sig, innan de tillåts starta upp igen.
Anmäl inlägget
Till "spännande"
Skrivet av Zeke, 2015-01-08 09:14:47
Vi som är i businessen gillar den här typen av nyheter, om man nu inte hört det "internt". Delar Cristoffers fråga om varför Aviator blir drabbat. Enbart pris...?
Anmäl inlägget
Vinkel
Skrivet av Cristoffer, 2015-01-08 01:49:17
Hade varit en intressant vinkel om bytet beror på att Aviator misskött sig? Såg ju klagomålen på Gardemoen i sommras...
Anmäl inlägget
Wow
Skrivet av Spännande, 2015-01-07 21:12:10
Så otroligt ointressant nyhet för alla flygintresserade!! Nu kommer vi till vilken tillverkare som gör flygplanstrapporna. Hitta på något eget som har mer med flyg att göra. Eller gör en djupdykning i Emirates toatömningar. Uselt!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev