Skriv ut  

Immigrationsstopp i USA påverkar flygbolagen

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 31 januari 2017
Medborgarna från sju länder får nu inte resa in i USA. Det påverkar besättningsplaneringen hos de stora internationella flygbolagen.

Pilot Emirates
Emirates Cockpit

I fredags stoppade USA alla inresetillstånd för personer från sju länder i mellanöstern: Iran, Irak, Syrien, Libyen, Somali, Sudan och Jemen. Vid sidan av de stora problem som det ställer till för människor från de länderna, har många av de internationella flygbolagen men framför allt Emirates, Etihad och Qatar tvingats ställa om besättningsplaneringen för flygningarna till USA.

Visserligen har flygbesättningar särskilda inresetillstånd och viseringar som i princip inte ska påverkas av de nya reglerna men flygbolagen vill inte råka ut för problem. Emirates har idag cirka 23 000 kabinanställda och cirka 4 000 piloter från en mängd olika länder världen över. Där har man nu sett över nationaliteten hos all flygande personal. Även flygbolagen som Lufthansa, Norwegian och Finnair har flygbesättningar med skiftande etnisk bakgrund och kan påverkas av de nya reglerna i USA.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Främlingsfientliga borde söka sig bort
Skrivet av FR, 2017-02-01 14:51:17
Det vore skönt för hela resebranschen om främlingsfientliga personer sökte sig bort från resebranschen. Denna bransch lever på att transportera människor mellan olika länder och olika kulturer.
Anmäl inlägget
Instämmer
Skrivet av Stefan, 2017-01-31 22:06:11
Håller med dig ABC
Anmäl inlägget
En vänsteranka.
Skrivet av ABC, 2017-01-31 10:04:11
Emirates, Ethiad och Qatar kör sina intensiva rekryteringsturneer världen över. Kan någon här informera mig om när de senast rekryterade i något av de berörda länderna? "Journalisterna" på detta forum och övrig svensk vänstermedia tycks behöva lite hjälp.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev