Skriv ut  

Lågkostnadsbolagen tappar fart

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 13 mars 2012
Det är lågkostnadsflygbolagen som stått för tillväxten i den europeiska flygbranschen. Hittills, vill säga. För första gången på 20 år växer de långsammare än de traditionella nätverksbolagen.

Germanwings

Det var i fredags som Eurocontrol presenterade de något överraskande siffrorna: Lågkostnadsbolagen tappar fart medan de stora nätverksflygbolagen nu växer snabbare än tidigare.
– Det är första gången på 20 år som det sker, säger David Marsh, manager på Eurocontrol Statfor. Vi ser att lågkostnadsbolagen växer långsammare än de traditionella flygbolagen.
            På Eurocontrol ser man utvecklingen som ett ”tecken i tiden” och menar att, trots att lågkostnadsmodellen nu är väl etablerad, är inte tillväxten alls lika stor som för tio år sedan.
– Det finns fortfarande en skillnad mellan lågkostnadsbolag och nätveksbolag men den minskar.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Naturligt
Skrivet av Anders, 2012-03-13 16:57:15
Det har blivit lättare att hitta billiga biljetter med de traditionella bolagen samtidigt som vissa lågprisflygbolags bokningssidor blivit sjukt besvärliga. Givetvis väljer ingen att resa med ett bolag med dåligt rykte om den istället kan resa bekvämt för några hundralappar extra.
Anmäl inlägget
farligt
Skrivet av pensionär, 2012-03-13 16:55:16
När lågprisbolag slutar växa lever de farligt och de ekonomiska problemen växer,även om de gått med vinst, så äts den upp mycket snabbt, de lever på att expandera och att nya friska pengar satsas i bolaget.Det betyder att vi snart får se en del konkurser snart.
Anmäl inlägget
Lågpris...
Skrivet av Mackan, 2012-03-13 12:56:51
Folk börjar väl tröttna på lågprisbolag utan service och ingen hjälp när problem inträffar. Priset på en biljett hos de stora idag är många gånger lägre än lågprisbolagen och alla deras tillägg.... Man får det man betalar för:)
Anmäl inlägget
?
Skrivet av A320, 2012-03-13 12:46:53
"För första gången på 20 år växer de långsammare än de traditionella nätverksbolagen."

För att för första gången på 20 år växer de traditionella bolagen över huvud taget?

"På Eurocontrol ser man utvecklingen som ett ”tecken i tiden” och menar att, trots att lågkostnadsmodellen nu är väl etablerad, är inte tillväxten alls lika stor som för tio år sedan."

Ja men det kanske inte är så märkligt....

Verkar som om artikeln saknar ordentlig research för att den skall verka trovärdig.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev