Skriv ut  

Amerikanska bolag tvekar om Atlanttrafiken

Notiser, Anders Carlsson, den 28 oktober 2016
Kraftigt minskad efterfrågan på resor mellan USA och Europa. Det har drabbat flera amerikanska flygbolag. För American är det särskilt allvarligt.

American
American

De transatlantiska linjerna mellan USA och Europa har historiskt sett varit en kassakista för flygbolagen.  Det gällde särskilt när de nationella flygbolagen var skyddade av alla de regler som sedan försvann i och med avreglering och open skies.

Nu visar siffror från både American Airlines och United Airlines att deras andel av atlanttrafiken minskar. Riktigt allvarligt är det för American som tappade 3,9 procent av marknaden under tredje kvartalet i år. Ekonomiskt är smällen ännu större och motsvarar 11 procent av intäkterna på flygningarna över Atlanten. Det är allvarligt för flygbolaget som i dagsläget har 45 procent av all internationell trafik just på marknaden mellan USA och Europa.

Den främsta orsaken till de minskade intäkterna beror enligt American på ökad konkurrens från lågkostnadsflygbolag, terroristhotet i Europa och Brexit.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Dyra
Skrivet av Cristoffer, 2016-11-01 11:01:53
AA är i princip alltid dyrare än British, därför som det blivit såhär.
Anmäl inlägget
Skräp
Skrivet av Service, 2016-10-28 09:19:37
De amerikanska flygbolagen har en betydligt sämre kvalitet och produkt än de europeiska. Amerikanska flygbolag behöver uppgradera hela sin verksamhet för att klara konkurrensen med slimmade och moderna europeiska flygbolag. Europeiska flygbolag är helt överlägsna de amerikanska och de börjar ge utslag.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev