Skriv ut  

Kristianstad Airport väljer LFV

Notiser, Anders Carlsson, den 2 januari 2017
LFV blir kvar som leverantör av flygledning i Kristianstad. Den nya upphandlingen är avslutad och kontraktet löper på drygt tre år.

Kristianstad Österlen Airport har under hösten upphandlat flygtrafikledningstjänster. Det blev den nuvarande leverantören LFV som vann den konkurrensutsatta upphandlingen. LFV har idag uppdrag på 21 flygplatser och tre kontrollcentraler i Sverige.

– Det är mycket glädjande att vi får fortsätta det goda samarbetet med flygplatsen och därmed kunna tillhandahålla en flexibel och kostnadseffektiv leverans av flygtrafiktjänster, säger Maria Wall Petrini, Försäljningsdirektör LFV.

Det nya kontraktet gäller i tre år och fem månader och träder i kraft den första augusti 2017.

– Vi går nu in i en ny avtalsperiod med LFV, som gäller fram till och med 2020. Vi ser fram emot att fortsätta ett redan mycket positivt samarbete och att under perioden utveckla partnerskapet ytterligare, säger flygplatsens VD/CEO Jonas Haak.
 
Kristianstad Österlen Airport är en av de minsta regionala flygplatserna i landet. Flygtrafikledningen hanterar i första hand Sparrow Aviations flygningar till Stockholm tillsammans med en del charter. Förra året flög drygt 35 000 passagerare på flygplatsen  



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Viktigt för LFV framtida strategi
Skrivet av Fredrik, 2017-01-04 09:55:48
Att LFV kan konkurrera prismässigt i konkurrens på Kristianstad är absurt. Det måste bli en fråga för en myndighet att utreda ifall LFV utnyttjar sin dominanta ställning och belastar icke konkurrensutsatt verksamhet.

LFV priser är nere på icke kostnadstäcknings nivåer och det strider mot både regelverk och affärsetik. Sistnämnda har aldrig LFV under de senaste 20 åren brytt sig om. Obehagligt!
Anmäl inlägget
BRA
Skrivet av Anonym , 2017-01-03 01:38:41
Sparrow aviation borde bli en del av BRA
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev