Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Banarbete stoppar flygtrafiken

Notiser, Anders Carlsson, den 20 april 2017
Ett par timmars öppethållande per dag räcker inte. Nextjet väljer att ställa in trafiken på Gällivare under sex veckor i sommar när banan får ny beläggning.

Den 1 714 meter långa rullbanan i Gällivare ska få ny beläggning i sommar. Från början var tanken att det arbetet helt skulle stänga flygplatsen under sex veckor. Men det protesterade bland annat sjukvården och kommunen mot och kompromissen blev att hålla öppet mellan 05 och 07 på morgonen och 17 – och 19 på kvällen. Då kan sjukvårdstransporter med flyg och helikopter planeras in.

Däremot blir det ingen linjetrafik på Gällivare under veckorna 27 – 32. Det meddelade Nextjet och hänvisar till säkerheten under banarbetet.

– Länge har det sett ut som att Nextjet skulle kunna trafikera med en rundtur om dagen under de öppettider som flygplatsen publicerat. Efter en riskanalys baserad på flygplatsens säkerhetsbevisning står det tyvärr klart att Nextjet inte kan operera under de premisser som presenterats och att flygplatsen inte kommer att ändra tillvägagångsättet för asfalteringen, skriver Nextjet i ett pressmeddelande.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev