Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS nya kabin i luften idag

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 14 juni 2017
Hittills är det långlinjemaskinerna och de nya A320neo som inretts med de nya kabinerna. Men nu är turen kommen till kort- och medeldistansflottan. Första flygplanet med den uppgraderade inredningen premiärflög idag.

SAS kabin
SAS kabin

Det är Steinar Viking, en Boeing 737-700 som är först ut av SAS single aisle-maskiner med den nya kabininredningen. Idag flyger den bland annat från Oslo till Hamburg och därmed har det nya design-konceptet som hittills varit förbehållet långlinjemaskinerna och de nya A320neo också börjat märkas i de övriga kort- och medeldistansflygplanen. Den tio år gamla LN-RRA är den första i raden av de sammanlagt 66 flygplan som ska få den nya inredningen.

– Passagerarna kommer att lägga märke till detaljerna. SAS-logon, sömmarna på sätena, strukturen hos de naturliga textilierna som andas och de nya LED-lamporna som värms upp sakta och ger en lugnare och mer avslappnad atmosfär, säger Kristine Mayer, Senior Manager Product Design & Communication i en intervju med Scandinavian Traveller.

Arbetet med att ge samma designupplevelse till kortdistansflottan som redan finns hos långdistansflottan och A320neo ska fortsätta under två år. Det första steget av uppgraderingen tar ungefär tre veckor. Under den tiden monteras grå, naturliga textilier som andas tillsammans med nya gardiner och mattor. 

Det andra steget börjar hösten 2017 och gäller installation av WiFi. Därefter följer USB-uttag, vilket påbörjas under vintern 2017.  Slutligen kommer liknande stämningsbelysning som finns på A320neo att installeras när lysrören byts ut mot 3 361 varma LED-lampor. Väggarna i fören och aktern får en mild askgrå färg prydd med SAS-logon. 

Med i snitt 169 stolar ombord, som alla ska bytas mot de nya från Recaro, är det ett arbete som kommer att ta cirka två år. För att säkra att uppgraderingen inte försenas har SAS lagt ut jobbet på leverantörer i Oslo, Sofia, Tallin och Shannon på Irland där Steinar Viking fått den nya kabinen installerad.

Sammantaget investerar SAS en halv miljard i den nya kabininredningen.

Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Snyggt!
Skrivet av To, 2017-06-15 17:42:56
Snyggt och modernt! På följande länk kan man se vilka plan som ska uppdateras och vilka som står på tur. Samt när nya A320Neo kommit till flottan!
https://scandinaviantraveler.com/en/sasnewexperience
Anmäl inlägget
Sv: Noll impad.
Skrivet av Jon, 2017-06-15 16:46:50
Är det så?

Vilka jämför du med? Neo320? SJ? Cinderella? Min farfars gamla amazon? Vilka du än syftar på, ge oss gärna lite siffror.

Anmäl inlägget
Samma gamla flygplan
Skrivet av Noll impad, 2017-06-14 20:25:50
Samma gamla nedsmutsande flygplan, höj bränslepriset så dom försvinner och miljön kan bli bättre!
Anmäl inlägget
Ser bra ut
Skrivet av Kaparn, 2017-06-14 17:18:18
Ser verkligen fräscht och modernt ut! Bra jobbat!
Anmäl inlägget
Välkommen...
Skrivet av Gullan Purser&Inredare, 2017-06-14 13:33:57
Välkommen ombord .. Ja nu är det dags för våra mindre flygplan att få ny inredning. Nytt matkoncept, vår lilla magiska kub, och våra välsvarvade uniformer, nu är vi vassare än någonsin.
Anmäl inlägget
Takt
Skrivet av Botte, 2017-06-14 10:49:45
Snyggt! <3 SAS

I vilken takt kommer inredningen ske 2017, dvs hur många plan kommer vara nyrenoverade till nyår??
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev