Skriv ut  

Apollo köper stolar av SAS för en miljard

Notiser, Anders Carlsson, den 6 oktober 2017
Det 15 år långa samarbetet med Apollo fortsätter även nästa säsong. SAS ska flyga charter enligt ett nytt avtal värt en miljard.

SAS och Apollo fortsätter samarbetet även kommande vinter och sommarsäsong. Det är ett samarbete som ökat i omfattning de senaste åren. För fem år sedan var det tretton orter i Norden som fick trafik till åtta olika destinationer, allt värt 590 miljoner. I det nya avtalet är det 20 orter i Skandinavien och 30 destinationer i Europa som ska Apollo tecknat avtal om till en kostnad på 1 miljard. Det gör SAS till Apollos största externa partner utanför det egna flygbolaget Novair.

– För Apollo är det naturligt att fortsätta samarbetet med SAS – som Skandinaviskt bolag är en trygg och bra partner för Apollo. Våra kunder uppskattar dessutom den service och pålitlighet som SAS erbjuder med direktflyg till alla våra destinationer, säger Leif Vase Larsen, nordisk vd för DER Touristik Nordic AB. 

Apollo pekar särskilt på SAS flexibla flygplansflotta som gör det möjligt att sätta in direktflyg från flygplatser både i storstadsregioner och regionalt i Sverige, Norge och Danmark. Trafiken ska dock uteslutande flygas med SAS egen flygplansflotta av B737 och A320. Det är knappast troligt att de mindre flygplanstyperna hos underleverantörerna kommer till användning.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev