Skriv ut   Tipsa en vän  

Finnair ökar på Bromma tillsammans med BRA

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 november 2017
Stockholm är i fokus när Finnair ökar matartrafiken till Helsingfors. Bromma får ytterligare frekvenser när samarbetet med BRA utökas.

Finnair Embraer 170
Finnair Embraer 170
Finnair utökar sina anslutningsflyg till Bromma flygplats i Stockholm och fördjupar samarbetet med flygbolaget BRA. Det utökade antalet förbindelser innebär därmed att Finnairs kapacitet mellan Bromma och Helsingfors stärks med hela 40 procent under 2018. 

Sverige är Finnairs fjärde största marknad efter Finland, Japan och Kina. Andelen svenskar som använder Finnair ökar också kontinuerligt. I första hand gäller det trafiken till Asien men även en del europeiska destinationer från Helsingfors har sett fler svenska resenärer. Det gäller framför allt sedan linjen mellan Umeå och Helsingfors öppnade i september förra året, en sträcka som BRA flyger för Finnair med en ATR72. Över huvud taget växer samarbetet mellan Finnair och BRA sedan det inleddes på allvar i mars 2016. 

Nu är det dags för nästa steg när Finnair sätter fokus på Stockholm med ambition att öka matartrafiken till flygplatsen i Helsingfors. Även denna gång är det BRA som är samarbetspartner och från januari nästa år ska det svenska flygbolaget flyga en eftermiddagsavgång från Bromma till Helsingfors på vardagar på uppdrag av Finnair. Det ger en extra anslutning till Finnairs linjenät till Asien. Fem dagar i veckan kommer även ett morgonflyg från Helsingfors till Bromma läggas till samt ett kvällsflyg från Bromma till Helsingfors under sex av veckans dagar. 

– Vi är glada för utvecklingen av vårt samarbete med BRA och att vi får möjlighet att erbjuda ännu bättre förbindelser på den svenska marknaden. Det här är en fortsättning i vår strategi för att bli mer lokalt relevanta för resenärer i fler städer runt om i Sverige, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Finnair flyger idag till fyra flygplatser i Sverige - Göteborg, Umeå, Arlanda och Bromma med sammanlagt upp till 17 dagliga förbindelser. På tre av dem finns BRA representerade och med codeshare-samarbetet med BRA flyger Finnairs resenärer till totalt ytterligare 10 städer i Sverige.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kul !
Skrivet av Orvar, 2017-11-09 21:18:16
Bra, utveckla Bromma med mer trafik.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Air BP
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev