Skriv ut  

Flygskolan GreyBird Pilot Academy flyttar till Ljungbyhed

Notiser, Anders Carlsson, den 3 september 2018

Den danska flygskolan GreyBird Pilot Academy etablerade sig i Sverige och Trollhättan hösten 2017 och tanken var att öppna ytterligare en skolbas på Eskilstuna flygplats. Men eftersom verksamheten är beroende av studentboenden för sina elever så blev Eskilstuna lagt på is. Nu flyttar Greybird sin verksamhet i Trollhättan till Ljungbyhed som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

Det är tillsammans med Peab Grebird nu kan expandera på Ljungbyhed i en skolbyggnad på 4000 kvm som bland annat innefattar 40 rum för studentboende.

– Vi är mycket glada och känner stor tilltro till denna satsning som kommer att befästa Ljungbyhed som en central punkt vad gäller flygutbildning i Sverige och Skandinavien. Vi startar trafikflygarutbildningen i Ljungbyhed den 1 oktober i år, säger Peder Strauss, VD GreyBird Sverige.

Greybird har sitt ursprung i en flygklubbverksamhet i Århus Danmark som 2012 växte till en fullskalig utbildningorganisation med idag 80 elever i Danmark och ca. 30 i den svenska verksamheten. Greybird flyger med Tecnam P2002 och P2006 och underhållet på flygplanen görs av Greybirds egna organisation på Århus.

Satsningen är en del i utvecklingen till ett flygcenter i Ljungbyhed Park med flera olika flygrelaterade verksamheter, där finns sedan länge TFHS med trafikflygarutbildningen. På Ljungbyhed ser vi andra verksamheter som t.ex Saabs underhåll av sk60, Flygteknikcentrum, drönarutbildning och den lokala flygklubben.

– Det känns fantastiskt att vårt arbete tillsammans med Klippans kommun och Ljungbyhed Air nu bär frukt. Satsningen på att utveckla flygplatsen istället för att lägga ner den har visat sig vara ett bra beslut, etableringen kommer att skapa positiva synergier till orten och näringslivet samt till redan etablerade verksamheter på området säger Lars Wennergren, förvaltningschef för Ljungbyhed Park som drivs av Peab. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev