Skriv ut  

Arlanda först i Skandinavien med dubbelsäng ombord

Notiser, Anders Carlsson, den 29 november 2018
Qatar har sedan en månad de nya Qsuite med ombord på en av de dagliga avgångarna från Stockholm. Det gör att Arlanda är första flygplats i Skandinavien där Qatar flyger med dubbelsängar ombord.

Från A319 med 110 stolar ombord till A350 och dubbelsäng. De lite drygt elva år som Qatar flugit på Stockholm har verksamheten vuxit i takt med att hubben i Doha byggt ut linjenätet. Det är i stor samma utveckling som Emirates haft på Arlanda och trafiken via Dubai. Den växande efterfrågan har gjort att båda flygbolagen idag flyger dubbla dagliga turer från Arlanda och till del konkurrerar om samma resenärer som ska resa vidare från hubbarna i mellanöstern till Asien. 
         
Sedan en knapp månad har Qatar ökat trycket i den konkurrensen genom att sätta in de maskiner i flottan som är utrustade med den nya Qsuite. Det de nya stora business-sviterna, där några av dem också är utrustade med dubbelsäng.

– Qsuite finns ombord på våra B777-300ER och A350-maskiner. På Stockholm flyger vi med A350-900 som har 36 sviter ombord, säger Qatars Nordenchef Christian Deresjö till Flygtorget. 

Till skillnad från Emirates har Qatar inte första klass ombord på de vanliga långlinjemaskinerna, enbart på A380:n. Däremot har man valt att kalla Q-sviterna för First in Business. De introducerades i juni förra året på linjen till London och i takt med att flygplanen byggts om ökar antalet destinationer med den nya inredningen. Att Arlanda nu är första flygplats i Skandinavien där Qatar flyger med dem ombord vilar på det faktum att man, likt Emirates som flyger första klass på Stockholm, ser att det finns en marknad för premiumkunder. 

Qatar har sviterna med ombord på den A350 som flyger den sena kvällsavgången från Arlanda. Fem av dem är de som har dubbelsängarna ombord, alternativt går det att ta bort panelerna till de angränsande rummen och på så sätt skapa ett större rum, till exempel för en familj.



   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev