Skriv ut   Tipsa en vän  

Swedavia säljer innehav – ger 100 miljoner i vinst

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 september 2019
Swedavia backar ut ur ägandet av tre logistikfastigheter på Landvetter. Det ger 100 miljoner i reavinst till flygplatshållaren.

Landvetter Logistic Center bildades 2015 och är en del i utvecklingen av flygplatsen i Göteborg. Ägare var Swedavia tillsammans med företaget Bockasjö och i de tre logistikfastigheterna på 90 000 kvadrat är bland andra Postnord och Rajapack hyresgäster.

I augusti sålde Swedavia sin andel på 50 procent till Bockasjö. Reavinsten från försäljningen av Swedavias andel i bolaget uppgår till cirka 80 miljoner kronor och cirka 20 miljoner kronor från försäljningen av logistikfastigheten. Den sammanlagda reavinsten på cirka 100 miljoner kronor kommer att redovisas för det tredje kvartalet 2019.

– Den första logistikparken vid Göteborg Landvetter Airport är nu färdigetablerad, vilket är en viktig milstolpe som bekräftar potentialen i vår satsning på Airport City Göteborg. Försäljningen är ännu ett exempel på vår framgångsrika strategi att genom fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i våra flygplatsers konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Dags byta jobb
Skrivet av dvärgen, 2019-09-19 19:41:56
Lik förbannat ska det sparkas anställda på varje flygplats pga besparingar. Swedavia är en sjunkande skuta.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev