Notiser

Notiser, den 14 juni 2024

Skellefteå Airport får nytt flyg till Cypern och Rhodos

Den nordiska charteroperatören Aventours kommer med start i höst att flyga till Cypern och Rhodos från Skellefteå Airport. Aventours har fokus på charterresor från regionala flygplatser och ser nu en marknad i ett växande Skellefteå.

Läs mer


Notiser, den 10 juni 2024

Charterflyg till Gran Canaria från Skavsta Airport

Reseaktören TUI lanserar sitt första charterflyg från Stockholm Skavsta Airport till Gran Canaria med start i höst.

Läs mer


Notiser, den 5 juni 2024

Norwegian: direktflyg mellan Stockholm och Tromsö

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet och lanserar en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Tromsö i Nordnorge med start under hösten.

Läs mer


Notiser, den 3 juni 2024

Saab-teknik i digital flygledning i Belgien

Saabs digitala flygledningsteknik används av den belgiska leverantören av flygtrafiktjänster, Skeyes, i deras nya Digital Tower Test Center i Steenokkerzeel.

Läs mer


Notiser, den 24 maj 2024

Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar

Air France meddelar att man under sommaren dubblar alla köp av Sustainable Aviation Fuel, SAF, i samband med sommarolympiaden i Paris. Erbjudandet är redan tillgängligt och appliceras automatiskt på alla resor till Frankrike mellan 18 juli och 9 september 2024.

Läs mer


Notiser, den 20 maj 2024

SAS lanserar direktlinje Kiruna - Köpenhamn i vinter

Danskarnas resande till norra Sverige har ökat kraftigt under vinterhalvåret. Med start 12 december i år lanserar SAS därför en direktlinje mellan Kiruna och Köpenhamn.

Läs mer


Notiser, den 20 maj 2024

Flygbolaget ANA anställer på Arlanda

Japans största bolag, All Nippon Airways, ANA, söker ett flertal personer till olika positioner på Stockholm Arlanda Airport i samband med en ny direktlinje till Tokyo Haneda. Direktlinjen startar med vintertrafikprogrammet för 2024.

Läs mer


Notiser, den 17 maj 2024

SAS satsar på Scandinavian Mountains - Sälen/Trysil

SAS utökar flygkapaciteten till Scandinavian Mountains – Sälen/Trysil inför kommande vintersäsong. Direktlinjen från London Heathrow återupptas från 2 februari till 30 mars 2025. Dessutom ökar SAS antalet avgångar och förlänger säsongen från Köpenhamn och Aalborg. Tillsammans med den nyöppnade linjen från Aarhus erbjuder SAS nu totalt fyra direktlinjer till Scandinavian Mountains Airport.

Läs mer


Notiser, den 16 maj 2024

Svensk flygbolags-vd slutar

Johan Lundgren slutar som vd för easyjet efter sju år på den högsta posten. Samtidigt är framtidsprognoserna starka inför den kommande sommaren.

Läs mer


Notiser, den 13 maj 2024

Flygbolag erbjuder betald flygmekanikerutbildning

AirBaltic öppnar en träningsakademi där studenterna kan utbilda sig inom tre grenar, bland annat EASA-godkänd flygmekaniker. Flygbolaget betalar 1600 euro i månaden och ett garanterat jobb efter godkänd examen.

Läs mer


Notiser, den 10 maj 2024

BRA bästa flygbolag enligt Svenskt Kvalitetsindex

BRA har Sveriges nöjdaste flygresenärer enligt den oberoende mätningen Svenskt Kvalitetsindex 2024. Det blir andra året i rad som BRA rankas högst bland flygbolagen.

Läs mer


Notiser, den 9 maj 2024

Utrikesflyget fortsätter öka

Flygandet fortsatte att öka under april månad. 2,6 miljoner passagerare reste från Swedavias tio flygplatser, vilket är en ökning med 1,5 procent jämfört med april förra året. De positiva siffrorna beror främst på det ökade utrikesresandet från Stockholm Arlanda Airport. I årets sommarprogram har hittills sammanlagt 25 nya flyglinjer lanseras, varav 10 helt nya destinationer.

Läs mer


Notiser, den 8 maj 2024

Flygbolaget PLAY tillbaka i Sverige

Det isländska lågprisbolaget PLAY är tillbaka i Sverige igen. Under sommaren flyger man från Island till Stockholm och Göteborg, för tredje året i rad. Reseperioden är från 10 maj till 10 augusti (Stockholm) och 26 augusti (Göteborg).

Läs mer


Notiser, den 27 april 2024

SAS lastare i vild strejk på Kastrup

Lastare från SAS Ground Handling gick ut i en vild strejk på lördagsmorgonen, men det är oklart vad som orsakat strejken. Cirka 25 avgångar berördes, och några av dem flög utan att bagaget lastades.

Läs mer


Notiser, den 25 april 2024

Gripensystemet ska utvecklas

Saab har fått en order från Försvarets Materielverk, FMV, för att stötta framtida utveckling av Gripensystemet. Ordervärdet uppgår till 540 MSEK och avser arbete under 2024.

Läs mer


Notiser, den 25 april 2024

Hot om strejk, stora förluster för flygbolagen

Franska flygledare har avbrutit den stora strejk som var utlyst för torsdagen, men det var för sent för att stoppa alla massinställda flyg. Hotet om en strejk under Kristi Himmelsfärdshelgen kvarstår.

Läs mer


Notiser, den 24 april 2024

Regeringen överväger sänkt skatt på flyg

Regeringen föreslår att flygskatten ska sänkas med 39–259 kronor per passagerare beroende på slutdestination. Förslaget innebär en halvering av de skattebelopp som annars skulle varit aktuellt för 2025.

Läs mer


Notiser, den 19 april 2024

Norse Atlantic startar trafik till Kapstaden

Destinationer i USA dominerar linjenätet hos Norse Atlantic. Nu kommer en helt ny linje på kartan, till Kapstaden i Sydafrika.

Läs mer


Notiser, den 18 april 2024

Piloter på BRA tar strid

Pilotföreningen har väckt talan i Arbetsdomstolen mot ett bolag inom BRA-koncernen.

Läs mer


Notiser, den 18 april 2024

Nu ska vi flyga på mänsklig avföring

Det brittiska biobränsleföretaget Firefly ska leverera SAF från mänskligt avfall till lågkostnadsbolaget Wizz Air.

Läs mer

Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev