Skriv ut  

Arlanda får linje till Beirut

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 juni 2023
Beirut är en destination som återkommit i flygbolagens linjenät under årens lopp. Nu är det Eurowings som börjar trafikera Arlanda - Beirut.

Direkttrafik mellan Stockholm och Beirut har kommit och gått under årens lopp. Så sent som i december 2020 annonserade tyska flygbolaget Sundair att de skulle starta trafik mellan Arlanda och  Beirut Rafic Hariris international i Beirut. Den satsningen, mitt under pandemin kom dock aldrig igång eftersom Sundair gick in i en ekonomisk rekonstruktion. Innan dess har bland andra SAS och Germanwings haft linjen i respektive flygprogram. Faktum är att under 2017 flög både Wings of Lebanon och Germania Airlines på sträckan, något som då drastiskt ökade marknaden. 

Nu är det dags igen: Den 6 september startar Eurowings direkttrafik mellan Stockholm och Beirut, två avgångar i veckan på onsdagar och söndagar. Det är en av de A320 som är baserade på Arlanda som ska flyga linjen som ingår i den expansion som det tyska flygbolaget räknar med att göra i Sverige.
 
- Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden och Eurowings utökade satsning på ytterligare en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport är ett tydligt tecken på detta. Swedavias roll är att underlätta för människor att mötas, och Beirut är en efterfrågad destination, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia i en kommentar. 

Eurowings trafikerar, beroende på säsong, fyra flygplatser i Sverige: Arlanda, Göteborg, Kiruna och Luleå. Största flygprogrammet finns från Arlanda som, vid sidan av den nya linjen till Beirut också har ett femtontal destinationer, bland annat Berlin, Barcelona, Kreta, Prag och Salzburg.

- Vi ser fram emot att utöka vårt nätverk även i framtiden för att erbjuda ett brett utbud av destinationer för såväl turism som affärsverksamhet från Arlanda och driva på den paneuropeiska tillväxten av Eurowings från Sverige, säger Michael Erfert, försäljningschef på Eurowings.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Med en pågående borgerkrig i Syria,
Skrivet av pf, 2023-06-19 16:17:57
kan det jo være hindringer for fri reise i Syria.

Jeg skal fråge min granne, fra Libanon, hans mening om det.
Anmäl inlägget
Trevligt
Skrivet av NewSAS, 2023-06-19 15:15:24
Alltid trevligt med nya linjer.

Som svar till andra som undrar, ja det finns många Libanser i Sverige. I vårt avlånga land, flest i Stockholm och Malmö (som i sin tur använder SAS/MEA på linjen CPH-BEY). Finns ganska många i Danmark också.
Anmäl inlägget
ARN
Skrivet av Saltkammargutten, 2023-06-19 11:53:24
X2K.
Inte ett dåligt upbud till Beirut. Damaskus och Aleppo ligger väl rätt nära och tidigare fanns flyg med Syrian Arab Airlines direkt till Damaskus via Aleppo. De måste vara som du säger, även om det givetvis bor många med libanesiskt ursprung i Sverige.
Anmäl inlägget
Syrien?
Skrivet av D-EASY, 2023-06-19 11:32:51
Är det så många libaneser i Sverige så det går så mycket flyg eller är det att Damaskus i Syrien ligger rätt nära Beirut, finns ju rätt mycket
folk från Syrien i Sverige.
Anmäl inlägget
Skärpning Flygtorget
Skrivet av X2K, 2023-06-19 10:08:27
Vet inte om man ska skratta eller gråta, men Flygtorget gör så fruktansvärt dålig research i sina artiklar.

SAS flyger stadigt sträckan Arlanda-Beirut, och nu under sommartidtabellen upp till 6 gånger i veckan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev