Skriv ut  

Flygbolaget prioriterade fotbollslaget

Notiser, Redaktionen, den 7 november 2023
Air Nostrum stoppade 80 passagerare i gaten och släppte i stället fram ett fotbollslag.

Åttio passagerare hindrades från att gå ombord på ett Air Nostrum-flygplan på väg till Madrid från Vigo, Spanien. I stället släpptes fotbollslaget Sevilla CF på med sitt följe, totalt 56 personer.
 
De drabbade passagerarna kontaktade den spanska nyhetssajten Faro de Vigo och beskrev hur de så sent som vid gaten fick veta att flight IB8869 inte skulle lyfta.
 
Anledningen var att flygplanet omplacerades för att flyga Sevilla CF tillbaka till sin hemstad samma natt. Fotbollslagets flygplan hade drabbats av ett tekniskt problem, så Air Nostrum tilldelade dem Madridplanet i stället. 
 
Eftersom detta var dagens sista flygning mellan Vigo och Madrid tvingades de 80 passagerarna stanna över natten. Flera resenärer med anslutningsflyg rapporterades vara bland de strandade passagerarna. Och inte nog med det, passagerarna på IB8869 hade redan drabbats av en försening på flera timmar.
 
I ett uttalande publicerat av "fotbollsbolaget" Air Nostrum på X/Twitter, bad flygbolaget om ursäkt för incidenten och uppgav att det skulle kontakta alla drabbade passagerare för att kompensera dem för besväret som orsakats.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev