Skriv ut  

Fantastisk flygshow med Air France 90 år

Flygnyheter, Redaktionen, den 26 december 2023
Fantastiska bilder filmade från luften för att fira Air Frances 90-årsjubileum och Patrouille de Frances 70-årsjubileum.

En fantastisk film med spektakulära flygbilder avslutar ett år av firande av Air France 90-årsjubileum och det franska flygvapnets uppvisningsgrupp Patrouille de Frances 70-årsjubileum. Filmen visar fantastiska luft-till-luft-filmningar av en av flygbolagets nyaste Airbus A350-900 som flyger i formation med uppvisningsgruppens ikoniska blå AlphaJet träningsflygplan.
 
Filmen spelades in i september men det är först nu som den publiceras. Filmens huvudattraktion är Air Frances 22:a Airbus A350-900 med registreringen F-HUVB när den färjades från Airbus monteringsfabrik i Toulouse till flygplatsen Paris-Charles de Gaulle.
 
Filmen spelades in på en höjd av 2 500 meter ovanför Camargue. Flygningen "Athos A350" var noggrant förberedd av besättningarna och involverade elva flygplan av olika storlekar som opererade i olika hastigheter för att skapa exceptionella bilder.
 
Filmen är regisserad av Eric Magnan (Airborne Films), en specialist på flygfoton. Filmen är inspelad från ett franskt TBM 700 DAHER-kameramonterat flygplan som har ett gyrostabiliserat kamerasystem i framkant. Originalmusiken av kompositören Augustin Saldjian framfördes av Prags filharmoniska orkester.
 
F-HUVB levererades den 18 september 2023 och har sedan dess fått sällskap av ytterligare tre A350 i företagets långdistansflotta. Air France-KLM-gruppen beställde totalt 90 A350 i både passagerar- och fraktvarianter i november 2023 för att ersätta äldre widebody i respektive flygbolagsflotta.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

l'anniversaire
Skrivet av Francois, 2023-12-26 17:23:28
Joyeux quatre-vingt-dixième anniversaire Air France.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev