Skriv ut  

Finnair varnar för inställda flyg

Flygnyheter, Redaktionen, den 21 januari 2024
Finnair förbereder sig för störningar i flygtrafiken orsakade av en 48-timmarsstrejk i Finland. ”Flygningar börjar ställas in så fort strejkens effekter blir tydligare”, säger Finnair i ett uttalande.

Finnair meddelar att en strejk planerad av flera finska fackföreningar den 1 och 2 februari kommer få en "betydande inverkan" på flygbolagets verksamhet och leda till inställda flygningar. Störningar i marktjänster, bagagehantering och catering förväntas under strejkdagarna, vilket kan påverka verksamheten även under dagarna efter strejken. Sammanlagt räknas cirka 60 000 passagerare drabbas.
 
- Det är klart att strejken kommer att orsaka inställda flyg och vi hoppas att så många kunder som möjligt hittar ett lämpligt ersättningsflyg i god tid, säger Jari Paajanen, Vice President, Operations Control hos Finnair.
 
Finnair kommer att börja ställa in flygningar när omfattningen av strejkens inverkan blir tydlig och kommer att kommunicera direkt med berörda kunder. Även om Finnair ännu inte har ändrat sitt trafikprogram för de angivna datumen, erbjuds de berörda kunderna möjligheten att boka om sina flygningar till ett tidigare eller senare datum.
 
Finska fackförbund har de senaste månaderna protesterat mot högerregeringens planer på att begränsa strejker och göra det lättare att säga upp anställningskontrakt.
 
- Regeringen har för avsikt att minska arbetarnas säkerhet, försvaga kollektivavtalen och begränsa arbetarnas rätt att strejka", säger Hakon Ekström, tillfällig ordförande för ett av de strejkande fackföreningarna, JHL, i ett uttalande.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev