Skriv ut   Tipsa en vän  

BRA tar marknadsandelar inrikes

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 3 oktober 2018
Inrikestrafiken via Bromma ökade med fyra procent samtidigt som inrikestrafiken i stort minskade med närmare fyra procent. Det innebär att BRA tagit in något på de andra två stora aktörerna inrikes, SAS och Norwegian.

Swedavias siffror för augusti månad visar att antal inrikesflygresenärer som flög via Arlanda minskade med cirka tre procent. Samtidigt ökade antalet resenärer via Bromma med fyra procent. Det innebär att BRA, som är enda inrikesoperatör på Bromma har tagit marknadsandelar på en sviktande marknad. 

Uppgången för BRA beror till del på att linjenätet utökats med två destinationer, Jönköping och Kristianstad.

Enligt BRA kan den generella nedgången av inrikesflygandet till stor del tillskrivas den nya flygskatten som gör det dyrare att flyga inrikes. Även om resenären väljer att flyga med biobränsle. Flygskatten för en inrikes tur- och returresa är 127 kronor per person inklusive moms. För flygresor, exempel tur och retur till Kanarieöarna, är nya flygskattekostnaden totalt 60 kronor. Det innebär att kortare flygresor som genererar mindre utsläpp, beskattas högre.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flera länder tar ut flygskatt
Skrivet av Linkan, 2018-10-03 10:54:36
"Det innebär att kortare flygresor som genererar mindre utsläpp, beskattas högre."
Detta gäller inte generellt. Res till USA och både utresa och hemresa beskattas. Det gäller även resor från Tyskland, Österrike, Norge, Storbritannien och Frankrike. De är också belagda med skatt.

Kanarieöarna är en skattefri zon.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev