Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian flyttar två långlinjer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 november 2018
Två mindre flygplatser byts mot stora. Nästa år flyttar Norwegian trafiken till San Francisco och Miami.

Norwegian 787
Norwegian
 
När Norwegian öppnade trafiken på San Francisco valde man att flyga till den betydligt mindre flygplatsen Oakland och inte till den stora internationella flygplatsen. Det har av många setts som ett smart drag eftersom Oakland, som ligger strax norr om San Francisco, är en liten flygplats med snabba flöden och en stor portion ”Bromma-känsla”. Till del var det samma argument som styrde etableringen av rutten till Fort Lauderdale istället för Miami International Airport. Fort Lauderdale-Hollywood Airport har visserligen cirka 23 miljoner passagerare men det är bara hälften mot flygplatsen i Miami.

Men nu meddelar Norwegian ett byte av flygplatser, från Oakland till San Francisco International och från Fort Lauderdale till Miami International.

Ändringarna träder i kraft i samband med sommartidtabellen den 31 mars nästa år och innebär också att de fyra rotationerna per vecka till Fort Lauderdale ökas till en daglig linje på Miami. San Francisco International behåller de fem flygningarna per vecka som tidigare gick till Oakland.

Det är dels önskemål från passagerarna, dels en möjlighet till större och bättre fraktbeläggning som enligt Norwegian ligger bakom förändringen. Flytten till Miami kan också vara en del i utvecklingen av verksamheten i Argentina och Brasilien. Just Miami International är den största hubben i USA för trafik till Sydamerika

På Gatwick, där Norwegian är tredje största operatör sammantaget, är ledningen mycket nöjd med förändringen.

– De nya linjerna till Miami och San Francisco flyger direkt till hjärtat av två av de mest ikoniska städerna i USA, säger Stephen King som är chef för flygbolagskontakterna på Gatwick.

Bytet av flygplatser innebär också att Norwegian än en gång hamnar i direkt konkurrens med British Airways som flyger till båda destinationerna och även Virgin Atlantic blir en konkurrent på sträckorna, båda två från Heathrow. Norwegian å sin sida bygger upp Gatwick som den brittiska hubben och har kommande sommarsäsong 11 destinationer i USA: San Francisco, Los Angeles, Seattle, Denver, Chicago, Boston, New York, Tampa, Orlando, Miami och Austin.

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hva gjør copycat IAG?
Skrivet av Jan, 2018-11-29 19:34:50
British Airways, i sin Norwegian paranoia, åpnet ruter fra London til Fort Luderdale, og til Oakland. Hva gjør de nå? Skal de legge ned disse? Har de ingen selvstendige idéer?
Anmäl inlägget
Otydligt att detta gäller från London
Skrivet av Gatwick, 2018-11-29 10:47:00
Denna nyhet finns idag i många medier och det är först långt ner i artiklarna som det framgår att detta enbart gäller från London Gatwick och inte är någon stor förändring för oss. Från Skandinavien fortsätter man till Oakland som tidigare.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev