Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS blir sponsor för de skandinaviska OS-deltagarna

Notiser, Anders Carlsson, den 31 januari 2019
Alla de skandinaviska OS-deltagarna flyger med SAS till två kommande OS, i Tokyo och Beijing. Det är innebörden av ett avtal som idag presenterades.

SAS
SAS
 
Det blir SAS som flyger OS-deltagarna från alla tre skandinaviska länder under två kommande Olympiska Spel, sommar-OS i Tokyo nästa år och vinter-OS i Beijing 2022. Det är första gången som de olympiska kommittéerna i alla tre länderna Sverige, Norge och Danmark gemensamt väljer att samarbeta med SAS.

– Människor måste fortsätta att mötas. Vi gör det möjligt för människor att resa till, från och inom Skandinavien och med dem förflyttar vi också våra gemensamma skandinaviska värderingar ut i världen, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.
 
Samarbetet med de skandinaviska olympiska kommittéerna sträcker sig till 2022 och innebär ett stöd till de tre förbunden under förberedelserna samt att SAS flyger deltagarna till och från de olympiska destinationerna. De olympiska spelen är ett av flera sätt för SAS att stärka den skandinaviska rösten hemma och i världen. Värderingar som respekt för individen och vänskap över gränser är starka i Skandinavien och är något som SAS delar med OS-rörelsen.

– Klimatfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och att minska flygets klimatpåverkan är nödvändigt. Med SAS omställningsarbete mot ett hållbart resande, en modern flotta med miljöeffektiva flygplan och biobränsle till OS-destinationerna, ger SAS förutsättningar till ett mer klimatvänligt resande och deltagande för de skandinaviska olympierna, säger Rickard Gustafson.

Både Tokyo och Beijing är destinationer i SAS linjenät och när sommar-OS i Tokyo invigs den 24 juli nästa år har de första Airbus A350-900 tillförts flottan. 

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Air BP
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev