Skriv ut   Tipsa en vän  

Jönköping: Bra slutar – Air Leap börjar

Flygnyheter, Redaktionen, den 20 juni 2019
Det blir en Saab 340 istället för Fokker 50 när Jönköping byter flygoperatör. Air Leap återvänder och tar upp linjen till Arlanda.

Idag går sista flygningen med BRA mellan Jönköping och Bromma. Men det kommande stoppet i inrikestrafiken sträcker sig inte längre än till den 26 augusti då Air Leap tar vid. Det är en inte helt oväntad utveckling. I de fåtaliga kommentarer som funnits från flygplatsens ledning under det intensiva arbetet på att hitta en ersättare till BRA, har det nämnts att den kommande flygplanstypen kommer att vara mindre än den nuvarande Fokker50 som flyger sträckan. Följaktligen är det en Saab 340 med 32 stolar ombord som nu ska flyga mellan Jönköping och Arlanda. Att det blir ett flygplatsbyte, Arlanda istället för Bromma, ser Rony Forsberg VD på Jönköping Airport, positivt på.
 
- Mycket glädjande att Air Leap väljer att börja flyga mellan Jönköping och Arlanda och det visar ju på att flygbolaget tror på Jönköpingsregionens framtida utveckling, säger han i en kommentar.

Under en kort period i vintras var Air Leap och BRA konkurrenter på sträckan Jönköping – Stockholm, en situation som slutade med att BRA var ensamma kvar. Men nu lämnar alltså även BRA med hänvisning till att det varit svårt att få lönsamhet på linjen. Enligt de senaste siffrorna från Transportstyrelsen hade Jönköping 2 365 inrikespassagerare i maj och 10 616 sammanlagt under årets fem första månader. Det är den marknaden som Air Leap nu tar sig in med 15 avgångar per vecka, tre om dagen måndag till torsdag, två avgångar på fredag och en avgång på söndagar i vardera riktningen. Om passagerarutvecklingen ökar kan det bli tal om att gå upp till fyra frekvenser på vardagarna.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Går bra att gnälla på andra
Skrivet av Spikgnällen TP, 2019-06-22 17:33:19
Svenskar gnäller på utländska flygbolag om de inte flyger ed den senaste modellen. När de flygs i Sverige spelet det visst ingen roll när flygplanen är ifrån i tid! :-)
Anmäl inlägget
Air Leap
Skrivet av Björn A, 2019-06-20 12:42:42
Leap verkar ha mycket på G just nu. Kan bli en spelare att räkna med när de bytt flygplanstyp.
Anmäl inlägget
Perfekt med ARN
Skrivet av Sixten, 2019-06-20 09:53:00
Att linjen flygs till ARN i stället för BMA är perfekt. Saab 340 är dessutom ett väl avpassat flygplan för sträckan.
Anmäl inlägget
Arlanda here we come
Skrivet av Arlanda here we come, 2019-06-20 09:12:18
Äntligen lite positiva nyheter för JKG - bra anslutningar till Norrland och Österut!

Äntligen!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Volflight
Air BP
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev