Skriv ut  

Amapola Flyg startar trafik på Malmö-Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 april 2020
På grund av Corona-pandemin har Trafikverket, på regeringens uppdrag, upphandlat trafik för att möjliggöra nödvändigt resande på linjer i Norrland och till Gotland. Ingen trafik har handlats upp i södra Sverige.

För att möjliggöra nödvändiga resor även från Skåne kommer Amapola Flyg under pandemin att flyga en rundtur per dag från Malmö Airport till Arlanda. Flygplanet som kommer att användas är Fokker 50, ett turbopropflygplan med plats för 50 passagerare.
 
Trafiken kommer att flygas från och med den 4 maj, måndag till torsdag med avgång från Malmö Airport 7.15 och ankomst Arlanda 8.40. Avgången från Arlanda sker sedan kl. 17.10 med ankomst kl. 18.35
 
”Vi har efter diskussion med regionen uppfattat att det finns ett nödvändigt resande från Malmö regionen till Stockholm även mitt under pandemin. Eftersom det just nu inte heller går att ta sig till Kastrup för att resa därifrån så är det enda alternativet som finns idag tåget, men vi uppfattar inte att smittrisken är mindre där eftersom resan tar längre tid”, säger Erik Salén, VD Amapola Flyg AB.
 
”För att underlätta den sociala distanseringen kommer vi i startskedet bara att sälja hälften av stolarna. Vi placerar våra passagerare på varannan rad och varannan vid fönstret och varannan vid gången. Dessutom har vi laboratoriekvalitet på våra luftfilter och desinficerar våra flygplan efter varje flygning. På det sättet uppfattar vi att våra passagerare ska kunna känna sig säkra på att inte smittas på sin resa.”, fortsätter Erik Salén
 
Biljetter bokas på amapola.nu Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Utopi
Skrivet av Trötter, 2020-04-27 19:40:22
Hoppas filtren är nyligen utbyta inte helt igensatta av skit.
Anmäl inlägget
Luftfilter ger effekt enligt flera källor
Skrivet av Peter, 2020-04-24 16:46:04
Bara googla och hitta bra källor till luftfilter och riskerna för smitta på plan. Gäller bara att ha ventilationen igång och inte stänga av den som många passagerare gör.
https://www.iata.org/contentassets/f1163430bba94512a583eb6d6b24aa56/cabin-air-quality.pdf
https://www.sciencefocus.com/science/how-stale-is-the-recycled-air-in-a-plane/
https://www.tripsavvy.com/air-quality-during-your-flight-54164
Anmäl inlägget
Filtrerad luft!
Skrivet av APF Crew, 2020-04-24 13:15:11
Fokker recommend that bleedair system is fully operational and the air-co system is set in the highest flow mode to allow the maximum refresh rate of the cabin air.In case normal HEPA type filters are installed it is recommended to switch the recirc system ON since these filters can capture 99,997% of the particles of the size down to 0,3 µm. Transmission of viruses like the Corona virus through the air is mostly via aerosols that have a size of more than approx 0,3 µm.
Anmäl inlägget
Trängsel
Skrivet av Esso, 2020-04-24 09:43:26
Utomhus skall det vara rejäla avstånd och det går inte ens att ha fotbollsmatcher med mer än 50 personer. Detsamma gäller på uteserveringar att det skall vara rejäla avstånd, hur kan det vara OK att tränga ihop sig i ett litet trångt flygplan då. Skulle luftfilter på dessa flyg vara effektivare än utomhus då?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev