Skriv ut  

Air BP levererar 210 ton biobränsle till Swedavia

Flygnyheter, Redaktionen, den 24 september 2020
Flygplatsägaren Swedavia tog i veckan emot 210 ton biobränsle på Stockholm Arlanda Airport. Bränsleleverantör är Air BP.

Air BP
Air BP
 
Swedavia köper sedan 2016 årligen bioflygbränsle motsvarande behovet för de egna tjänsteresorna under ett år. Årets leverans av bioflygbränsle delas för första gången med externa partners - SOS Alarm, Systembolaget och 2030-sekretariatet – och är ett resultat av en samordnad upphandling som Swedavia bjudit in till. 

Air BP inledde sitt samarbete med Swedavia i juni 2019 när de levererade biobränsle till fem svenska flygplatser: Stockholm Arlanda, Åre Östersund, Malmö, Göteborg Landvetter och Umeå flygplats.

Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef säger:
- Både Swedavia och flygbranschen har kraftigt påverkats av covid-pandemins effekter. Trots den utmanande situationen vi nu befinner oss i måste flygets klimatomställning fortsätta och prioriteras. Nu är tillfället att visa på allvaret i våra klimatambitioner och att vi ska nå målet om ett fossilfritt inrikesflyg 2030 och allt flyg 2045.

Finska Neste har producerat bioflygbränslet av restavfall som använd frityrolja och slaktavfall och Air BP är bränsleleverantör. Bioflygbränslet kommer att blandas upp med vanligt flygbränsle upp till 50 procent och tankas på Arlanda från tisdagen 22 september.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev