Skriv ut  

Norge störst i SAS nuvarande flygprogram

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 oktober 2020
Det är inrikestrafiken i Norge som just nu håller SAS igång. Under oktober månad flyger SAS drygt tusen flighter i veckan, hälften av dem i Norge.

Återhämtningen går inte så snabbt som flygbolagen räknat med efter den ökade efterfrågan under sommarmånaderna. Beroende på vilken marknad det gäller, det går till exempel betydligt trögare i Europa än i Asien. Det visar om inte annat Ryanairs beslut att dra ner på trafiken med 20 procent under hösten. De flesta flygbolag är också försiktiga med att lägga upp flygprogrammen i detalj. 

Sista dagarna i september presenterade SAS flygprogrammet för oktober, en tidtabell som visar på en fortsatt försiktighet men också på att det är i Norge som merparten av trafiken just nu genomförs.

Stockholm: 299 flighter i veckan till 33 destinationer 

Köpenhamn: 308 flighter i veckan till 44 destinationer 
Oslo: 563 flighter i veckan till 25 destinationer

Inrikestrafiken i Norge har alltid varit en stabil bas för SAS och det märks även i den nuvarande situationen. Av och till under årens lopp har sträckan Oslo – Trondheim varit en av de i särklass mest trafikerade rutterna i Europa. Idag är trafikintensiteten betydligt lägre men det hindrar inte att SAS i nuläget flyger sträckan Oslo – Trondheim 56 gånger per vecka, i princip lika ofta som till Bergen dit det går i snitt 55 flighter i veckan. Över huvud taget står inrikes i Norge för hälften av SAS cirka 1 170 flighter per vecka under oktober.

På den svenska marknaden är den mest trafikerade rutten Arlanda – Luleå som flygs i snitt 36 gånger per vecka, Malmö 30 gånger per vecka och Göteborg 25 gånger per vecka. Men flest avgångar från Arlanda har SAS till Köpenhamn, 40 flighter i veckan. Det pekar på att Kastrup till del återtagit sin roll som hubb med feeder från Stockholm och Oslo (30 flighter i veckan till Köpenhamn) och sedan transit till utrikesdestinationerna.Kommentera artikeln
Det finns 9 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hm
Skrivet av Tobbe, 2020-10-07 19:19:22
Tittar man på avgångar från Arlanda så har väl sk de mesta , SAS tillhör Danmark åckså...så länge pandemin är så är de nog det bästa för SAS att sprida på avgångarna USA går de ändå knappt att flyga till i nuläget..fortfarande pandemi om nån har missat det....
Anmäl inlägget
Illa ute
Skrivet av SAS, 2020-10-07 10:48:02
SAS har backat till 60 talets trafikprogram och flyger utrikes i stort sett endast från Köpenhamn. Det är ett stort misstag att lämna den svenska marknaden som man gjort. Vad händer när marknaden vänder och kunderna vant sig vid LH, KL m.fl. SAS riskerar försvinna helt. Och med Wizzair kan pressen på SAS öka ytterligare. SAS har lämnat dörren till Sverige öppen för konkurrens. Kanske startar ett svenskt nytt bolag snart?
Anmäl inlägget
Skandinavien
Skrivet av Tobbe, 2020-10-07 08:04:07
Håller med dig ... dom kanske inte mår så bra....
Anmäl inlägget
Så är det...
Skrivet av Skandinavien , 2020-10-06 18:49:39
Ni som skriver negativt på denna sidan hoppas jag inte är flygbolagsanställda! Ni är väl bättre än så?! Att vi har skandinavisk konkurrens är såå viktigt. Det sitter vissa här som jag ser kommenterar ideligen och så sjukt negativa kommentarer, snälla lämna sidan och gå och gör nåt annat med ditt liv, ta en lång promenad, börja i kör, gör positiva saker i livet!!! Håll inte på och spy galla på alla andra.
Anmäl inlägget
Snyggt!
Skrivet av Tobbe, 2020-10-06 08:54:34
Svenska staten pumpar in miljarder i ett flygbolag vars huvudmarknad är inrikesflyget i Norge, och som sparkat alla svenska piloter som börjat där efter år 2001. Samtidigt överväger norska staten ett stort ägandeskap i Norwegian för att säkerställa en sund inhemsk marknad inom flyget.

Tiden är ur led..
Anmäl inlägget
DC-10
Skrivet av pf, 2020-10-05 20:59:34
SAS hadde under 20 pax på en 738 på en flyging OSL-GZP forrige lørdag. Og det var start på høstferie i Oslområdet, ikke bra....
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av DC-10, 2020-10-05 11:59:59
Kul att kunderna hos SAS ökar, men det kunde varit i en snabbare takt dock :)

@Gullan Purser&TrafikExpert
Vi vet alla nu att du tyvärr inte jobbar på SAS, med tanke på ditt svar ang LN-RKP i en annan tråd.
Anmäl inlägget
I Norge
Skrivet av pf, 2020-10-05 09:59:31
har Regjeringen avtalt et minimumsprogram for innenrikstrafikken, med økonomisk støtte.
Fly har sin naturlige plass i det tildels topografiske Norge.
Og minimumsprogrammet er med SK, DY og WF.
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Gullan Purser&TrafikExpert, 2020-10-05 07:18:37
Men så goda nyheter, att våra kunder är tillbaka, Norwegian är nyhetens behag, och när man uppskattar ett attraktivt trafikprogram och bra prisbild och härlig service, ja då är SAS det enda alternativet. Tack för förtroendet bästa kunder.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn