Skriv ut  

Saab levererar tredje delen till amerikanska T-7A

Flygnyheter, Redaktionen, den 3 oktober 2021
Saab har levererat sin tredje del till skolflygplanet T-7A Red Hawk för det amerikanska flygvapnet. Beställningen ligger på cirka 350 T-7A-jetplan.

I april 2021 levererade Saab sin första T-7A Red Hawk-enhet till Boeing i St. Louis, USA. Denna följdes av en andra leverans i juli 2021 och nu har den tredje delen anlänt till Boeings anläggning.

SAAB ansvarar för design och utveckling av bakkroppen på skolflygplanet T-7A Red Hawk för det amerikanska flygvapnet. Det innebär ansvar för alla system från cockpit och bakåt, såsom hydraulik, bränsle och hjälpkraftsystem.

Efter att teknik- och tillverkningsfasen (EMD-fasen) har avslutats kommer produktionen av Saabs delar av T-7A att flyttas till Saab nya anläggning i West Lafayette i Indiana, USA.

- Den här leveransen visar att vi följer vår plan med fokus på att slutföra EMD-fasen av programmet. Den enhet som nu har levererats kommer att vara bakkroppen i det T-7A-flygplan som kommer att genomföra den första flygningen. Milstolpen innebär också att vi är ett steg närmare produktionsstart i vår nya anläggning i West Lafayette i Indiana, USA, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics. 

När flygplanskroppen från Saab anlände till Boeing sattes den ihop med den främre delen av flygplanet. När vingar, fenor och höjdroder har monterats bildar det ett komplett testflygplan som kommer att användas i flygutprovningsprogrammet av T-7A.

När Saabs enheter anlände till Boeing i St. Louis i juli månad sattes de ihop med framkroppen på mindre än 30 minuter; ett bevis på att användningen av digital design tillför förbättrad noggrannhet.

T-7A Red Hawk är ett helt nytt avancerat pilotträningssystem till det amerikanska flygvapnet för att träna nästa generations stridspiloter. De två T-X-flygplan som tillverkades specifikt för evalueringsprocessen för U.S. Air Force gick från koncept till första flygning på bara 36 månader.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn