Skriv ut  

SAS Link rekryterar stort – öppnar bas i Bergen

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 februari 2022
Tre Embraer-maskiner och 100 nya flygande medarbetare. SAS satsar nu på att resandet tar fart på allvar och öppnar en helt ny bas i Bergen.

SAS Link
SAS Link
 
Det är två år sedan som SAS stängde besättningsbaserna i Trondheim och Stavanger när all verksamhet koncentrerades till Oslo. Men nu gör flygbolaget helt om och har inlett arbetet på att öppna en ny bas i Bergen, på Flesland-flygplatsen. Det blir en bas inom ramen för SAS-Link och i nuläget ska två-tre Embraer E195 som SAS nu fasar in i flottan, baseras där. Till det ska rekryteras cirka 100 medarbetare till flightdeck och kabin. 

- Vi är glada att kunna erbjuda jobb i en bransch som fortsatt lider av att många är uppsagda och som har en lång väg tillbaka. Vi ser Bergen som en stark region med stor potential. Blir etableringen lyckad och efterfrågan ökar, kommer vi att överväga fler linjer både in- och utrikes, säger Kjetil Håbjørg, norgechef i SAS.
Att den nya basen hamnar i just Bergen beror på att Norge alltid varit en stark inrikesmarknad för SAS. Under de mörkaste månaderna under pandemin var det i princip bara den norska trafiken som var igång och idag ser SAS en tydlig ökning av bokningarna i Norge. Bergen är även en av de starkaste regionala flygplatserna i Norge och tävlade innan pandemin med Göteborg Landvetter om att vara den femte-sjätte största flygplatsen i Skandinavien.

Satsningen bottnar i att SAS, liksom ett flertal flygbolag i Europa, räknar med att restriktionerna nu klingar av och att resandet tar ordentlig fart till sommarsäsongen. Enligt planerna ska SAS i sommar ha ett flygprogram som är uppe på 80 procent av det som rådde innan pandemin. Samtidigt påpekar SAS att det, de positiva tecknen till trots, är en helt annorlunda marknad som resenärerna nu återvänder till: ”Färre affärsresor, högre andel fritidsresande och ökad konkurrens. Det kräver bland annat mindre flygplanstyper med lägre kostnader och utsläpp än de som SAS använder på en del av inrikeslinjerna idag.”

Med Embraer-maskinerna, som ersätter de Boeing 737 som hittills flugit mycket i Norge, räknar SAS med att kunna öppna en rad helt nya linjer från Bergen, bland annat till Nordnorge och andra destinationer i Skandinavien.

Vid sidan av de cirka etthundra personer som nu ska anställas i Bergen ska SAS rekrytera ytterligare cirka 500 personer, både flygande och markpersonal, till verksamheten i Norge. De som nu anställs i SAS-Link i Bergen ska enligt uppgift ha samma anställningsvillkor som de som redan inom Link i Danmark. 



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Visual,
Skrivet av pf, 2022-02-03 17:18:34
du spyr ut eder og galle, men v.g. si hvorfor dette er en skammens dag for SAS ?
Anmäl inlägget
Och…
Skrivet av Keffe, 2022-02-02 20:47:17
Och vart vill Tommy komma med det??
Anmäl inlägget
Goddag yxskaft SAS var är återanställningen?
Skrivet av Fredrik, 2022-02-02 10:37:30
Arbetsrättsexperten Tommy Iseskog menar att det ser ut som att SAS genom sin omorganisation har flyttat en del av sin verksamhet mellan olika bolag inom koncernen.
Anmäl inlägget
Återigen
Skrivet av Visual , 2022-02-02 09:08:03
Presenterar flygarbetsgivarnas propagandakanal detta som en glad nyhet. En skammens dag för SAS. Svenskt flyg kan bättre än detta.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev