Skriv ut  

Regeringen portar Aeroflot

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 maj 2022
Ingen återstart av flygtrafiken mellan Moskva och Stockholm. Regeringen nobbar ansökan från Aeroflot.

Ryska Aeroflot ansökte nyligen hos Transportstyrelsen om att få återstarta flygtrafiken mellan Moskva och Arlanda. Det gällde i första hand under den kommande sommarperioden. 

Eftersom ansökan berör en stat som omfattas av sanktioner, är det regeringen som prövar trafiktillståndet och beslutet är tydligt: ” Regeringen har beslutat att avslå Aeroflot Russian Airlines ansökan om att få flyga mellan Moskva och Stockholm”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Regeringen har arbetat tillsammans med EU för att rikta hårda sanktioner mot Ryssland. Helt i linje med sanktionerna avslår regeringen nu ansökan från ett ryskt flygbolag. Så tillämpas sanktionerna och så fortsätter vi att sätta press på Ryssland, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Ryska flygbolag får heller inte flyga över Sverige på väg till andra destinationer. Aeroflot Russian Airlines har dessutom obetalda luftfartsavgifter till Transportstyrelsen och saknar det godkännande från EU:s flygsäkerhetsmyndighet EASA som krävs för att en tredjelandsoperatör ska få utföra kommersiell flygtrafik till och från unionen.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Slava Ukraina
Skrivet av thomas, 2022-05-12 18:51:01
De har inget TCO tillstånd, bra
Anmäl inlägget
froensk
Skrivet av Saltkammargutten, 2022-05-12 15:49:07
Man undrar om de inte har någon som helst aning om vad som händer i omvärlden pga det ryska terroristangreppet mot Ukraina. Det lär nog dröja tio år innan vi ser Soviet Union SU tillbaka. Tills dess hoppas jag att de tagit bort skäran och hammaren ur sin logga och hunnit återställa ödeläggelsen i Ukraina. Moskva bör hålla i pengarna tills att de betalt av och städat upp.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn