Skriv ut  

Ryanair utmanar Eurowings på ny linje från Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 juli 2022
Hittills har Eurowings varit ensamma på sträckan Arlanda – Birmingham. Men nu utmanar Ryanair och startar samtidigt ännu ett priskrig de två lågkostnadsbolagen emellan.

I dagsläget är Eurowings ensamma om att flyga direkt mellan Arlanda och Birmingham. Linjen är med i flygprogrammet sedan det tyska flygbolaget etablerade sig i Stockholm.

Men nu tar Ryanair upp konkurrensen i och med att flygbolagets bas i Birmingham utökas till fem flygplan, varav två är de helt nya B737 8200 i Ryanairs specialversion. Trafiken går igång lagom till att vintertidtabellen träder i kraft den 30 oktober med två avgångar i veckan. 

Det innebär att resenärerna nu har fyra avgångar i veckan att välja på: Eurowings måndag och fredag medan Ryanair flyger onsdag och söndag.

Samtidigt startar det ett priskrig mellan de två lågkostnadsbolagen där Ryanair, som emellanåt använder sig av begreppet ultrallågkostnad, i de flesta fall har de lägsta kostnaderna. Enkel väg från Arlanda till Birmingham ligger genomgående på 199 kronor på onsdagarna medan söndagsavgången hamnar på drygt 500 kronor. Det kan inte Eurowings matcha fullt ut, det tyska flygbolagets biljetter börjar i de flesta fall på 499 kronor men klättrar också upp till runt 1 100 kronor på vissa avgångar. 

De båda flygbolagen bygger just nu upp respektive baser på Arlanda. Ryanair var på plats redan i slutet av förra året och har nu 44 destinationer på flygprogrammet ut från Stockholm, året-runt och säsong inräknat. Eurowings å sin sida, som börjat flyga från Arlanda under våren har i dagsläget 19 destinationer på flygprogrammet. Det ger alltså 63 lågkostnadsdestinationer enbart de två flygbolagen emellan. De två flygbolagen konkurrerar därför redan på ett antal linjer, bland annat Alicante, Köln, Palma och Malaga.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ryanair inrikes !
Skrivet av Huell, 2022-07-08 14:36:18
Viktigt att Ryanair tar sitt ansvar och satsar på inrikes i Sverige ! Kiruna,luleå,umeå,skelleftåa,österund samt fler frekvenser till göteborg och malmö !
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev