Skriv ut  

Piloter lovar att inte strejka innan mitten av 2023

Flygnyheter, Redaktionen, den 13 september 2022
Tyska flygbolaget Lufthansa höjer lönen för piloter efter hot om fler strejker. Piloterna har gått med på att inte strejka förrän i mitten av 2023 efter löften om lönehöjning.

En nyanställd pilot kommer att få cirka 20 procent ytterligare grundlön, medan en kapten får 5,5 procent, uppgav Lufthansa Airlines Group.

- Cockpitbesättningarna får en höjning av sin grundlön på 490 euro vardera i två steg - med retroaktiv verkan från 1 augusti 2022 och från och med den 1 april 2023, skrivs det i ett pressmeddelande från Lufthansa Group.

Avtalet innehåller ett löfte om inga strejker fram till den 30 juni 2023 

- Detta ska ses som en positiv signal mot kollegorna i cockpit, passagerarna och Lufthansas framtida livskraft, säger Matthias Baier, talesperson för pilotfacket Vereinigung Cockpit.

Nyheten kommer drygt en vecka efter att Lufthansas piloter kallades till en heldagsstrejk för att driva på ett bättre löneerbjudande. Strejken, som ägde rum den 2 september, orsakade hundratals inställda flyg och drabbade omkring 130 000 passagerare.

Avtalet är fortfarande föremål för detaljerad formulering och godkännande av de ansvariga, sa Lufthansa Group.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Wunderbar
Skrivet av Gretchen Purser&Strejkexpert, 2022-09-14 14:40:03
Det var härlich nyheter, då har vi 9 månader på oss att visa vinst, jag har hört att SAS piloterna inte skall schtrejka på 36 månader. Sehr gut detta!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev