Skriv ut  

Eurowings ökar med ny linje till Göteborg

Flygnyheter, Redaktionen, den 24 november 2022
Egen bas i Stockholm och trafik in till Sverige från baser i Tyskland. Eurowings fortsätter expansionen i Sverige med en ny sommarlinje mellan Berlin och Göteborg.

Eurowings gjorde ett kraftfullt intåg I Sverige i september förra året i och med etableringen av en besättningsbas i Stockholm. Samtidigt byggdes linjenätet upp med ambition att ha 20 destinationer i flygprogrammet från Arlanda. Ännu har det tyska flygbolaget inte riktigt nått dit, i somras blev det 18 destinationer och i dagsläget går det att flyga på dussinet linjer från Stockholm. Från basen i Düsseldorf finns dessutom tre linjer till Sverige nu under vintertidtabellen, till Göteborg, Luleå och Kiruna. 

Någon av de närmaste dagarna väntas en presentation av sommarprogrammet för nästa år och redan nu står det klart att Göteborg får ytterligare en linje, till Berlin. Det blir säsongstrafik och tillsammans med Hamburg, även det säsongstrafik och trafiken året runt från Düsseldorf har Landvetter tre linjer med Eurowings nästa sommar.

- Tyskland är vår största marknad för utresande passagerare och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Berlin. Antalet resenärer till Berlin växte åren före pandemin och vi ser ett fortsatt ökat intresse. Den nya direktlinjen möter även efterfrågan från tyska resenärer som vill besöka Göteborg, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.
Det är utvidgningen av basen i Berlin som ger kapacitet att öppna trafik inte bara till Göteborg utan även till Helsingfors och Köpenhamn. Eurowings blir ensamma på sträckan mellan Göteborg och Berlin, trots att den tyska huvudstaden är en av de mest efterfrågade destinationerna av resenärer i Västsverige. Trafikstart är i slutet av mars 2023 och det blir fyra avgångar i veckan. 

Ännu är det inte klart hur trafikprogrammet för nästa sommar ser ut i helhet men det mesta pekar på att det blir en ökning jämfört med i år. Inte heller Ryanair har presenterat det slutliga sommarprogrammet för nästa år men även där pekar det mesta på att det blir minst lika många som i somras, 38 linjer från Stockholm. Faktum är att Arlanda har kunnat räkna in 70 nya linjer under 2022 och det är Ryanair och Eurowings som står för den absoluta merparten av dem. Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Gammal linje
Skrivet av F.R, 2022-11-24 08:50:24
Göteborg har haft det trögt med återstarten efter Pandemin. Nu är detta ingen ny linje utan mer en återstart.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev