Skriv ut  

Pilotutbildning i Arvidsjaur

Notiser, Redaktionen, den 9 januari 2023
Västerås har tappat utbildningstillståndet för pilotutbildning inom yrkeshögskolan. Nu vill Arvidsjaur ta tillbaka den pilotutbildning som fanns där tidigare.

Det var tio år sedan som den gymnasiala pilotutbildningen försvann från Arvidsjaur. Allt efter att regeringen beslutat att pilotutbildningen skulle ske inom ramen för yrkeshögskolan. Kvar i Arvidsjaur finns dock fortsatt flygteknikerutbildning och nu satsar kommunen på att en än gång kunna erbjuda pilotutbildning.

Anledningen till det nyvakna intresset är det faktum att Västerås, som erövrade pilotutbildningen i yrkeshögskolan, har förlorat sitt utbildningstillstånd. I Arvidsjaur menar man att både infrastruktur och erfarenhet finns för att ta hand om pilotutbildningen.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Behov
Skrivet av Rubbe, 2023-01-10 12:47:43
Det finns knappt något behov av nya piloter så varför spilla skattepengar på detta?
Anmäl inlägget
Flygskola
Skrivet av Roger , 2023-01-10 11:32:17
Jo det förstår jag, men det verkar som att Anne tror att den utbildning som OSM blev av med är samma som man nu ansöker om. Vilket det inte alls är, inte ens samma myndighet som man ansöker till.
De två svåraste som Arvidsjaur saknar i det här är en flygskola och erfarenhet, båda är något som MYH kräver för att bevilja utbildningar. Ledsen men det är verkligheten. For the record, jag gillar den flygutbildning som fanns i Arvidsjaur tidigare.
Anmäl inlägget
Självklart!
Skrivet av AJR , 2023-01-10 08:39:43
@Roger: det är väl självklart att man konsultar in utbildningskapacitet. Så gjordes även förra gången. Det man menar är att kommunens utbildningsorganisation har erfarenhet av att utveckla sådana konsultsamarbeten, kommunen har erfarenhet av att ordna med all infra som krävs runt om en sådan utbildning. Det är inte som att SAA löste allt själva sist de var där, det fanns ett betydande stöd från Arvidsjaur kommuns utbildningsförvaltning.
Anmäl inlägget
Erfarenhet?
Skrivet av Roger , 2023-01-09 23:45:34
Pffs.. vad och vem är det som har erfarenhet av att driva flygutbildning där uppe menar man. Källa tack!
Det är många år sedan skolan där uppe lades ner, inget och ingen finns kvar och ännu mindre erfarenhet. Läser man lokalmedia dessutom så står det ju klart och tydligt att man saknar erfarenheten så man konsultar in det för att starta en skola.. oh my..
Anmäl inlägget
Räcker med en plats för utbildning
Skrivet av Bertil, 2023-01-09 11:07:56
Varför kan inte alla blivande piloter utbildas vid TFHS i Ljungbyhed. Såstort pilotbehov har vi väl inte i landet.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev