Skriv ut  

Nytt nätverk ska utveckla drönartrafiken

Notiser, Redaktionen, den 21 januari 2023
Ett digitalt drönarnätverk. Det är tanken bakom Transportföretagens initiativ som ska förbättra villkoren och snabba på implementeringen av drönare i samhället.

Användning av drönare i samhället ökar snabbt och spänner över ett stort antal branscher. Samhällsnyttiga funktioner inom polisväsende, räddningstjänst och sjukvård, men även om övervakning, filmning och besiktning samt leveranser av gods till företag och privatpersoner.
 
- Drönarföretag har redan nu många frågor och utmaningar som man hanterar inom ramen för sin egen verksamhet. Samtidigt ser vi att det finns ett antal generella och gemensamma frågor som behöver tas upp. Dessa frågor saknar i dagsläget en gemensam plattform för diskussion, kunskapsutbyte och påverkansarbete, säger Fredrik Kämpfe, branschchef för Flyg inom Transportföretagen.
 
Frågor av gemensamt intresse kan till exempel vara regler, ansökningsförfaranden, tillståndsprocesser, standarder, utbildning och säkerhet men troligtvis även mycket annat som kan behöva fångas upp för diskussion.
 
- Vi på Transportföretagen förstår utmaningarna och vill hjälpa till med samordning genom Drönarnätverket.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stolpiga regler
Skrivet av FL, 2023-01-23 17:49:56
Tillåt flygningar max 5m över närmsta träd/byggnad så hade man underlättat för samtliga!
Hade utan problem fungerat i kontrollzoner och sparat så mycket tid för alla parter.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev