Skriv ut  

Norse växer: fyra nya linjer till USA

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 mars 2023
Hål i kassan efter det första halvåret men optimismen inför framtiden viker inte. Nu har Norse Atlantic presenterat ytterligare fyra linjer till USA från London som kommit allt mer i fokus som hub i Europa.

Norse Atlantic drog igång med de första långlinjeflygningarna i juni i förra året. När nu det första halvåret harv räknats samman är det till del en bister läsning: underskottet hamnade på 178 miljoner dollar eller drygt 1,9 miljarder i svenska kronor. Tilltron till framtiden är dock obruten och vd Björn Tore Larsen pekar på att det inte är förrän i juli som ett första helt räkenskapsår kan presenteras.

- Etableringen av ett nytt flygbolag tar tid och kräver investeringar och Norse är på väg mot att bli ett lönsamt transatlantiskt lågkostnadsbolag. Att bygga upp ett pålitligt och känt varumärke måste göras kontinuerligt och det sker inte över en natt, säger han i en intervju med dn.no. 
För att understryka det presenterades i går fyra nya linjer över Atlanten: Los Angeles, San Francisco, Washington DC och Boston med varierande trafikstart från den 1 juni till 2 september. Samtliga ska flygas från Gatwick och kompletterar de tre befintliga linjerna från flygplatsen i London: New York, Orlando och Fort Lauderdale. Med sju linjer till USA blir Norse det flygbolag som mest trafik från Gatwick till USA. 

- Vi har gjort betydande investeringar i vårt brittiska flygbolag och har nu 370 medarbetare på basen på Gatwick. Jag är mycket nöjd över att vi fullföljer löftet att 
skapa konkurrens på den transatlantiska marknaden, fortsätter Björn Tore Larsen.
Expansionen innebär att Norse baserar hälften av den egna Dreamlinerflottan på Gatwick. De övriga fem sysselsätts i trafiken från Oslo, Berlin, Paris och Rom medan de fem sista är uthyrda på långtidskontrakt. 

För att öka på införseln av passagerare till atlantlinjerna har Norse Atlantic sedan tidigare avtal med easyjet och Norwegian på den europeiska sidan och Spirit Airlines i USA.
- Norseteamet är en disruptor (ett störande moment). Vi ser fram mot att göra vår oöverträffade produkt tillgänglig för ännu fler kunder kommande sommar och vi är igång med att bygga upp branschens första framgångsrika lågpris-långlinjebolag.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

4 nya linjer och 6 linjer tas bort
Skrivet av reidun, 2023-03-01 10:30:29
Varför alltid dessa hurtiga tillrop men "nya linjer" och aldrig ett ord om att de samtidigt avslutar 6 linjer?
Anmäl inlägget
Atlantflygningar och sommaren 2023
Skrivet av Mr €, 2023-03-01 10:22:37
Det är tydligen bra efterfrågan och priser på Atlantflygningar i sommar. Så finns en möjlighet att de med en större flotta med många stolar kan jaga ikapp sina förluster. Dock kunde de säkert lägga till Seattle, Chicago, ATL och DFW om de vill tjäna ihop pengarna snabbare.
Anmäl inlägget
Hur länge ?
Skrivet av Åke B, 2023-03-01 08:58:08
Skulle tippa att denna galenskap till affärsverksamhet upphör redan till i höst.
Ebberödsbank kommer å framstå som lönsamt jämfört med detta vansinne.....
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev