Skriv ut  

Kortare flygvägar för propellerflyg från Landvetter

Notiser, Redaktionen, den 30 augusti 2023
En minskning av flygets miljöpåverkan. Det blir resultatet när samtliga propellerdrivna flygplan följer kortare utflygningsvägar mot sina respektive destinationer.

Förändringen av utflygningsvägarna för den propellerdrivna trafiken som startar från Landvetter flygplats väntas minska utsläppen av koldioxid från flygtrafiken på Landvetter med nästan 160 ton per år. Dessutom sprids flygtrafiken ut över fler områden, vilket leder till minskat buller längs en och samma sträcka.

– Flyget står fortsatt inför stora utmaningar för att anpassa sig till den rådande klimatkrisen. Ingen enskild aktör kan göra allt, men vi kan alla göra något för att minska branschens miljöpåverkan. Eftersom vi dessutom förkortar flygtiden, till exempel med ett par minuter till Stockholm och därtill ökar flygsäkerheten ytterligare genom att sprida ut flygtrafiken mer, är det här ett logiskt och viktigt steg på Landvetter, säger Hossein Ghate chef för flygledningen på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SID / STAR
Skrivet av Captain X , 2023-09-01 12:52:09
SID och STAR passar inte för Turboprop eller kolvmotor flygplan. Det är flygvägar för Jetflygplan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev