Skriv ut  

Brussels Airlines har flyttat från Bromma till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 oktober 2023
Nu har Brussels Airlines genomfört sin sista flygning från Bromma Stockholm Airport till Bryssel. Från och med idag söndag landar alla Brussels Airlines flyg till Stockholm på Arlanda, samma flygplats som konkurrenten SAS använder på samma rutt.

När nu Brussels Airlines flyttar över sin operation av rutten Stockholm – Bryssel så innebär det också att den sista rutten till ett icke-nordiskt land lämnar Bromma Stockholm Airport.
Enligt Brussels Airlines är anledningen till flytten begränsningarna på Bromma flygplats, där det största tillåtna flygplanet av miljö- och tekniska skäl är Airbus A319. När Brussels Airlines nu har bytt till en A320-flotta för kort- och medeldistansflyg blev det nödvändigt att flyga till en alternativ flygplats, alltså Arlanda.
 
Brussels Airlines COO Tilman Reinshagen kommenterade:
- I 19 år har Bromma varit vår favoritflygplats i Stockholmsregionen och det var ett sant nöje att trafikera från denna flygplats.
 
Att flytta vår verksamhet till Arlanda är bland annat kopplat till utfasningen av A319:orna i vår flotta. Men vi kommer att sakna att flyga till och från denna lilla och effektiva flygplats. Som det enda flygbolaget som flyger till en icke-nordisk destination från Bromma har vi alltid känt oss som en speciell gäst och det har även våra kunder.
 
Den första Brussels Airlines-flighten SN2293 landar idag söndag 16:30 på Stockholm Arlanda.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tråkigt att de lämnar BMA
Skrivet av Flygkonsult, 2023-10-30 21:23:27
Tråkigt att de lämnar BMA.
Linjen har varit mycket populär.
BMA har dock en betydelsefull framtid för de resenärer som vill ha snabba effektiva transporter till och från våra regionala flygplatser i Sverige. Nära city, snabb incheckning och boarding. Kanske BMA får ett annat flygbolag som kan flyga med Airbus 220 eller liknande.

Anmäl inlägget
Äntligen!!!
Skrivet av Kallefrlygare, 2023-10-30 09:04:19
Det är ologiskt att behålla flyg till en flygplats(Bromma i det här fallet), som INTE har någon framtid alls. Vilket respektabelt flygbolag kommer att göra vinster och få ekonomiska fördelar genom att flyga till och från en anakronistisk flygplats som Bromma? Bravo Brussels Airlines!
Anmäl inlägget
Svårt å ha en beskrankning med å kun anvende
Skrivet av pf, 2023-10-29 22:26:02
typen A-319 på Bromma. Disse kan være på tur ut av SN, da det skjer veldig mye på flysiden i Lufthansa-konsernet. A-223 og mer Embraer på veii inn.
Dessuten, på kort sikt, etterfrågan kan være så bra at de fyller 180-setere, A-320, istedenfor A-319, 141 setere.
Anmäl inlägget
Tråkigt- kommer saknas!
Skrivet av Flygesset, 2023-10-29 17:20:41
Anledningen varför jag och många åkte med Brussel Airlines var att de åkte just från Bromma. Nu när de flyttat till Arlanda får de konkurrera med SAS. Hoppas något annat bolag kan ta över Brysseltrafiken på Bromma.
Anmäl inlägget
Bromma - borde bli inrikes flygplats
Skrivet av Anonym , 2023-10-29 13:41:03
Bromma borde bli renodlad inrikes flygplats. Inga utrikes flyg.
Anmäl inlägget
superjet
Skrivet av thomas , 2023-10-29 09:20:01
Sejouren med superjeten blev kort, snags hela tiden, fanns inte reservdelar etc.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev