Skriv ut  

Full fart på Köpenhamns Flygplats

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 april 2024
Mer än 2,2 miljoner passagerare passerade Köpenhamns flygplats i mars. Det är 12 procent mer än förra året och trafikökningen ser ut att fortsätta under sommaren. Det kan jämföras med Arlandas 1,7 miljoner passagerare och en ökning med tre procent. SAS, Norwegian, Ryanair med flera lägger till nya destinationer under våren och sommaren. Totalt 28 nya destinationer introduceras.

Vårsäsongen har fått en bra start på Köpenhamns flygplats. Med ett trafikflöde på 2 225 533 passagerare var det den mest trafikerade mars på Köpenhamns flygplats på fyra år.
Flygbolagen har lanserat sina sommarprogram och erbjuder 278 rutter totalt från Köpenhamn till 160 destinationer runt om i världen.
 
Enligt Peter Krogsgaard, kommersiell direktör för Köpenhamns flygplats, är internationella resor fortfarande en prioritet för många, med både danska och sydsvenska resenärer. London behåller sin position som den populäraste destinationen från Köpenhamns flygplats med 148 000 passagerare, men även Spanien är en favoritdestination, med över 210 000 passagerare som flyger till och från olika spanska städer, särskilt Malaga, Barcelona och Gran Canaria. 
 
När det gäller långdistansrutter framstår Doha i Qatar som den mest populära destinationen och fungerar som en anslutningspunkt för resenärer på väg till Asien, Afrika eller Australien. Bangkok och New York följer tätt efter.
 
American Airlines startar dagliga flyg till Philadelphia i juni och även SAS utökar sitt amerikanska nätverk med dagliga flygningar mellan Köpenhamn och Atlanta, Georgia.
 
SAS introducerar nio nya rutter, inklusive destinationer som Ibiza, Sarajevo och Dalaman på den turkiska rivieran, medan Norwegian lanserar trafik på 10 nya rutter, inklusive Valencia och Toulouse från Köpenhamn. Ryanair lägger också till fem nya rutter till sitt sommarschema.
 
– Vi har fått en bra start på vårsäsongen. Nya rutter och nya destinationer stärker vår position som en attraktiv flygplats för passagerare från både Danmark och södra Sverige, säger Peter Krogsgaard, 
 
Köpenhamns flygplats syntes också i media i veckan då polisen spärrade av flygplatsen på grund av ett misstänkt föremål i säkerhetskontrollen. Under två och en halv timme kunde avgående passagerare inte passera säkerhetskontrollen och många passagerare missade sina flyg.  Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

OSL / ARN / CPH
Skrivet av Bjørn, 2024-04-14 21:42:17
Ikke glem at Norge har sterk utenlands trafikk fra "mange" norske flyplasser. Torp sør for Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø, og Tromsø. Alt i alt er det større utenlands trafikk fra Norge, enn i Danmark og Sverige. Flyplass strukturen er rett og slett veldig forskjellig i de tre Skandinaviske land. Dessuten får CPH mye trafikk fra folk bosatt i Sverige. Man må se det totale bildet for å forstå hvorfor trafikk fordelingen er som den er.
Anmäl inlägget
ingen jämföring
Skrivet av Johnny , 2024-04-13 15:38:52
Löjligt att jämföra ARN-CPH-OSL
Det är tre helt olika flygplatser
ARN är en matar flygplats till olika hubs runt om i Europa
CPH är den enda skandinaviska flygplats som med någon rätt ka kallas ett transfer hub
OSL är en inrkesflygplats med viss utlandstrafik.
Anmäl inlägget
Utrikes
Skrivet av Jens, 2024-04-13 12:06:33
Men Arlanda följer ganska bra med när det gäller utrikestrafiken, där Oslo är den skandinaviske lillebror.

Kastrup är den överlägset största flygplatsen.

Här är siffrorna för utrikestrafiken i mars:

CPH 2.133.000
ARN 1.436.000
OSL 1.127.000
Anmäl inlägget
Oslo
Skrivet av Jon, 2024-04-12 16:32:13
Oslo hadde 2.019.000 passasjerer. Ikke langt bak CPH, og godt foran Arlanda.
Anmäl inlägget
Det blir kaos
Skrivet av Förhandlingschefen , 2024-04-12 11:28:39
Samtidigt en stor brist på flygledare! Dom kommer att behöva många svenska flygledare! :D
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev