Skriv ut  

Saab-teknik i digital flygledning i Belgien

Notiser, Redaktionen, den 3 juni 2024
Saabs digitala flygledningsteknik används av den belgiska leverantören av flygtrafiktjänster, Skeyes, i deras nya Digital Tower Test Center i Steenokkerzeel.

Testcentret är en prototyp för det digitala kontrollcenter som för närvarande utvecklas av Skeyes och Société Wallonne des Aéroports i Namur, Belgien, som ska vara i drift 2026. Det är baserat på Saabs lösning för Remote Tower och kommer att fjärrstyra flygtrafiken på flygplatserna i Charleroi och Liège, som ligger tio mil från varandra. Testcentret ska användas för att utbilda flygledare och bekanta personalen med den nya tekniken.
 
Testcentret är en prototyp för det nya digitala kontrollcentret som Skeyes och Société Wallonne des Aéroports utvecklar i Namur, Belgien.
 
Saab har bland annat levererat kamerateknik, simulatorer och visuell presentation för flygledarna i centret. Den nya tekniken ska göra det möjligt för flygledarna att kunna spåra flygplansrörelser även under ogynnsamma väderförhållanden, vilket säkerställer sömlös drift.
 
Förutom samarbetet med Skeyes i Namur är Saab även involverat i utvecklingen av digitala kontrollcenter i Flandern, Belgien.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev