Skriv ut   Kommentera artikeln

SAS passagerarsiffror steg i maj

Flygnyheter, Redaktionen, den 10 juni 2024
SAS passagerarantal ökade med 8 procent i maj jämfört med samma månad förra året. Det innebär att SAS transporterade 2,35 miljoner passagerare i maj, upp från 2,17 miljoner för ett år sedan och mer än april månads 2,12 miljoner passagerare. Den nordatlantiska marknaden förblir SAS huvudsakliga långdistansmarknad, nu med nya möjligheter genom samarbetet med SkyTeam-medlemmarna Delta Airlines och Air France-KLM

SAS kapacitet ökade med 8 procent och RPK (intäkt per passagerarkilometer) ökade med 11 procent, jämfört med maj 2023. Kabinfaktorn för maj var drygt 79 procent.
 
– Vi är glada att antalet passagerare fortsätter att växa. I maj reste 2,3 miljoner passagerare med SAS, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad förra året. Vi hade stark produktion i maj och regulariteten uppgick till 99,6 procent, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.
 
Under månaden signerade SAS också ett nytt treårigt avtal med Apollo värt 4,5 miljarder SEK, som innebär att SAS från sommaren 2025 till och med sommaren 2027 förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien. 
 
SAS, en av grundarna av Star Alliance, kommer officiellt att ansluta sig till SkyTeam den 1 september 2024, och slutföra omställningen som följde efter Air France-KLM:s investering. Det här är första gången en grundare av en av de stora allianserna byter sida. 
 
Vid en presskonferens i Dubai förklarade Anko van der Werff att Asien fortfarande är en svår marknad för SAS på grund av stängningen av ryskt luftrum. Omdirigeringen har lagt till 3 till 3,5 timmars flygtid, vilket gör det svårt att vara konkurrenskraftig med den extra bränsleförbrukningen.
 
Därmed förblir den nordatlantiska marknaden SAS huvudsakliga långdistansmarknad, särskilt med de möjligheter som framför allt erbjuds genom samarbete med SkyTeam-partnern Delta Airlines och Air France-KLM. Anko van der Werff sa också att långdistansverksamheten mestadels kommer att förbli samlad i Köpenhamn.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er, skriv en egen kommentar.

Toppen
Skrivet av To, 2024-06-13 11:10:54
Superkul! Nu laddar SAS för intensiv sommar och höst! :)
Anmäl inlägget
Thomas, vi er langt i fra det trådstarter vil.
Skrivet av pf, 2024-06-12 11:34:50
Emnet er SAS pax-tall.

Når det gjelder flyplass AUH, v.g. google opp plassen. Da kan du også gå inn på dep/arr, og du vil finne at alle selskaper går til/fra denne. Hvor du har en annen trafikk for andre enn Ethihad(betyr Union på arabisk) må du ha i din fantasi.

Fond, du, og evnt andre interesserte kan google opp verdens störste fond. Andre påstander må underbygges med kilder.
Anmäl inlägget
UAE
Skrivet av thomas , 2024-06-11 10:18:38
pf Du är Norsk ni påstår att ni har världens största oljefond på en tiotusen miljarder kanske en 15 tusen nu. En ren lögn.
Abudhabi invest authorites är på + hundratusen miljarder 10 ggr mer.
Allt är stort här men ute i världen är det ingenting. Emirates och Etihad studera dessa bolags linjenät och klass på deras flygflotta, vi ligger efter i allt, där nere inga sprängningar dagliga mord etc även här är vi en katastrof i jämförelse.
Anmäl inlägget
ABU s nya flygplats
Skrivet av thomas , 2024-06-11 10:11:23
"Pf" Den är ny den som bara Etihad trafikerar
Du har troligen varit på den gamla i ABU där alla andra flygbolag trafikerar.
Jag har konsultat åt den nya.
Anmäl inlägget
Thomas
Skrivet av pf, 2024-06-11 09:58:36
ingen ny flyplass i Abu Dhabi, men en terminal.

Ja, den er flott, var der i Mars, men EtihadAbu Dhabi) tjener neppe mye penger ift Emirates(Dubai)
Anmäl inlägget
Anko i UAE
Skrivet av thomas , 2024-06-11 08:46:38
Men den övergripande frågan är hur ska han få slut på förlusterna?
När han är där nere i UAE studera hur Emirates och Etihad gör, de är proffs tjänar pengar trots att de ligger i en ökenhåla.
Har båda en extremt hög standard i allt.
Båda kör A380. Studera den nya flygplatsen i ABU toppmodern inga köer elektronik i allt, ansikts igenkänning, man behöver inte ens ett pass, dessutom fångas många efterlysta brottslingar upp av systemet.
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Gullan Purser&FlygExpert, 2024-06-10 19:30:15
Vilken start på veckan, som vi i kabinen har slitit för att visa svarta siffror. Det skall bli så spännande med vårt nya samarbete i SkyTeam, Corinne (AF) & Ursula (KL) och jag har redan synkat våra servicekoncept, det kommer spännande nyheter framåt.
Anmäl inlägget

Namn/Alias (max 30 tecken)

Rubrik (max 50 tecken) 

Text (max 500 tecken)

Jag godkänner reglerna för kommentarer och insändare  

Bevakning   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev